ROMANTIKA

Pravidla moštárny, ČT 2, 4. 10. 2011, 20:00

Malý Homer nemá zrovna snadný začátek života – narodil se v sirotčinci a také tam zůstal až do dospělosti. Má možnost stát se lékařem, ale touha objevovat svět a lásku je silnější. Stane se tedy na chvíli česačem jablek a lovcem humrů…dotkne se lásky i smrti. Strhující příběh o hledání lásky a přátelství byl natočen podle románu Johna Irwinga. Film je natočen s nadhledem a velmi přesvědčivě. Uvidíte skvělou hru světla s barvami, nálad s atmosférou. V hlavních rolích uvidíte Tobeyho Maguira a Charlize Theronovou. A rozhodně jim jejich osudy uvěříte.

Kafe.cz zjistilo:

  • Ze sedmi nominací na Oscara film získal dva: za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli (Michael Caine) a za nejlepší scénář – adaptaci.

KOMEDIE

Prci, prci, prcičky 3: Svatba, TV Nova, 7. 10. 2011, 23:20

Studentská léta už mají za sebou…všichni hrdinové komedií „o prcičkách“ museli dospět. A jak se zařadit do světa dospělých? No přece svatbou. Jim a Michelle se berou, a tak bude o vtipné až absurdní situace postaráno. Všichni šílí, jen Jimův otec je v pohodě, rozdává rady a připravuje syna na jeho velký den. Jestli se chcete jen tak pobavit, na nic nemyslet a odpočívat, pak je pro vás tahle komedie to pravé.

DRAMA

Volání o pomoc, TV Nova, 9. 10. 2011, 12:25

Adam Sandler je výborný komik s jedinečným humorem, ale mimo to je výborný herec, což o něm málokdo ví. Svoje umění dokonale předvedl ve dramatu o síle přátelství, volání o pomoc a bolesti, která rozhodně nepřebolí. Ve filmu se vrátíte k událostem 11. září...Charlie Finemam v podání Sandlera ztratí v troskách budov Světového obchodního centra ženu a tři malé dcerky. Osud ho zavede na zcestí – po pěti letech je z něj jen pouhý stín sebe sama. Nakonec ho ale svede dohromady se starým přítelem. Pomůže mu?

Kafe.cz zjistilo:

  • Hlavní roli měl nejdřív hrát Tom Cruise, ale ten ji odmítl. Pro stejnou roli byl pak zvažován také Brad Pitt. I Adam Sandler nejdříve roli odmítl. Měl pocit, že není dost věrohodná. Po měsíci si ale znovu přečetl scénář a rozhodl se, že do projektu půjde. A byla to správná volba.

HOŘKÁ KOMEDIE

Medvídek, TV Nova, 9. 10. 2011, 21:20

Češi jsou mistry v natáčení hořkosladkých komedií, v nichž excelují naši nejlepší herci. Tato hořká komedie vypráví o manželských i jiných vztazích, ve kterých nic není takové, jak se na první pohled zdá. Osud zavál bývalé spolužáky z gymnázia každého úplně jiným směrem. Jirka je majitelem galerie a jeho žena Vanda vede cukrárnu. Ivan je ambasador v Itálii a je ženatý s nenápadnou Johankou. Roman je gynekolog a manžel zdánlivě ušlápnuté Anny, která ráda peče dorty s medvídkem. Rádi se setkávají, ale postupně se ukazuje, že každý před ostatními něco tají, a postupné odhalování drobných i větších tajností či lží pomalu nahlodává jejich vztahy. Ať už jsou to nevěry, drobné podvody a nepravdy, nebo jen prosté zamlčení informací. Když partnerské krize vyvrcholí, ukáže se, že silnější a odolnější jsou v krizových situacích ženy.