Jeden pohled vám řekne, jak se daná osoba staví k životu, je to vlastně jakýsi vnější klíč k naší povaze,“ říká Iveta Magiorská, která se zabývá chiromantií – čtením z rukou. Ta rozlišuje čtyři typy podle základních kosmických živlů: vzdušný, vodní, zemský a ohnivý.

„To je teorie, ale praxe je taková, že ruka téměř každého člověka má v sobě nakombinováno více elementů,“ upřesňuje odbornice a už prohlíží mou horní končetinu. „Vaše ruka by se nejspíše dala charakterizovat jako první, tedy vzdušný typ. Hranatá dlaň a dlouhé prsty charakterizují bystrého člověka, jenž ovšem někdy může chtít druhými manipulovat a třeba je i vědomě klamat.

Při práci se dovedete sama skvěle motivovat, máte ve všem perfektní pořádek, těší vás pozornost druhých a uznání,“ shrnuje Iveta Magiorská a dodává, že do této skupiny patří zejména herci.

„Dlaň vaší ruky je však zároveň poměrně dlouhá a má mnoho jemných čar, což bývá u vodního typu. Ten je nejméně stálý, náladový a chvílemi se jeho vnější projev zdá být v rozporu s vnitřní realitou. Jsou to perfekcionisté s vytříbeným smyslem pro detail, jež není snadné uspokojit. Zklidní je pevný vztah, práce, která je baví, nebo také náboženské přesvědčení,“ dozvídám se.

Krátké prsty mají praktici

Třetí – zemskou – skupinu prý poznáme okamžitě podle hranatých dlaní a krátkých prstů. Jsou-li navíc nahoře zakulacené, jedná se o osobu netrpělivou, hranaté naopak označují tolerantního jedince.

Ovšem další povahové rysy už mají společné: preferují jednoduchost, jde o spolehlivé a lehce předvídatelné praktiky, často notně konzervativního smýšlení. „Rádi dodržují své věčné plány a vyhovuje jim pevná pracovní doba.

Často se jedná o architekty, řemeslníky, ale také třeba návrháře.“ Čtvrtý typ patří znamení ohně a jsou pro něj charakteristické opět krátké prsty, ovšem pro změnu podlouhlá dlaň.

Jediný dotek těch horkých rukou vám prozradí, že se jedná o vášnivé osoby. Milují změnu, všednost je nudí. Doslova nenávidí zákazy a omezování. Zpočátku mají v jakékoli činnosti velké oči, ale málokdy věci dokončí, protože jim chybí trpělivost.

Zato jsou hodně ambiciózní a často můžou být až nenasytní, pokud se týká jejich touhy po moci. „Takovým lidem je třeba stále připomínat, že mají myslet na druhé. Ale to bychom měli ostatně všichni,“ uzavírá Iveta Magiorská.