KOMEDIE

Pupendo, ČT 1, 14. 6. 2011, 20:55

Přeneste se zpět do osmdesátých let, do časů, kdy historie v Čechách pomalu plynula jako kalná voda Vltavy. Ocitnete se v době, kdy generaci Pražského jara, pamatující záchvěv násilně přetržené svobody, protéká mezi prsty život plný beznaděje. Spolu s nejlepšími českými herci můžete nakouknout do hořce komické nadsázky, která odkrývá banalitu i bezvýchodnost, ironii, smích i prázdnotu každodenního života v reálném socialismu. Sled gradovaných komediálních scén zobrazuje typické projevy lidí, kteří nemohou uskutečnit žádnou představu, ba ani prosté přání spatřit pravé moře. V dnešní době nepředstavitelné, že?

ŽIVOTOPIS

Neobyčejné životy: Milan Lasica, ČT 1, 15. 6. 2011, 20:55

Máte rády starý československý, všude známý, svérázný, inteligentní a hlavně dobrý humor. A kdo je jeho představitelem? Elegantní, vysoký sedmdesátník, trochu ostýchavý, mluvící tichým hlasem. Jeho nejbližším spolupracovníkem byl Július Satinský a oba dohromady patřili k pojmu československá kultura. O kom je řeč? O panu Milanovi Lasicovi. Podívejte se trochu zblízka na život této legendy.

DRAMA

Rukojmí, TV Nova, 15. 6. 2011, 23:05

Večer, když už děti spí a vy máte s manželem chvíli volna jen pro sebe, se chcete společně také zabavit. Na romantické komedie manžel není, ale takové drama s Bruce Willisem by se mohlo líbit vám oběma. Ve filmu rukojmí má bývalý policejní vyjednávač jen pár hodin na to, aby zachránil rukojmí i svou unesenou rodinu. Zvládne to, nebo selže, jako už se mu to stalo jednou? To můžete zjistit.

ZÁBAVNÝ POŘAD

Trapasy, ČT 1, 17. 6. 2011, 20:00

Co nás od srdce rozesměje? Co nás nejvíce baví? My sami! A hlavně naše trapasy a vtipné příhody, které se rozhodně nevyhýbají žádné rodině. V dalším pokračování populárního zábavného pořadu Trapasy nás Josef Dvořák provede třemi příběhy ze života diváků. Tak třeba v povídce Striptýz se dozvíme, co všechno se může stát, když se místo policisty, přivolaného kvůli rušení nočního klidu, dostaví profesionální striptér.

PRO DĚTI

Princezna se zlatou hvězdou, TV Nova, 17. 6. 2011, 20:00

Klasická česká pohádka, v níž nechybí nic z toho, co by správná pohádka měla mít. Je tu krásná princezna, hodný, ale poněkud povolný vladař, zlý král, hodná chůva, krásný princ a kouzelné království. Udělejte si hezký večer s dětmi a sledujte krásnou princeznu, která prchá před zlým ženichem, ukryta pod kožíškem z myších kůží.

ROMANTIKA

Robin Hood, král zbojníků, ČT 1, 18. 6. 2011, 15:45

Robin z Locksley alias Robin Hood je známý po celém světě. Ještě dnes se lidé z celého světa vydávají do Sherwoodského lesa a snaží se zjistit, zda opravdu existoval muž, který bohatým bral a chudým dával. Sledujte snad nejznámější filmovou podobu slavného zbojníka, který musí zachránit anglický lid a ještě navíc svoji lásku Marianu, kterou unese šerif a chces si ji vzít. Kevin Costner v hlavní roli musí svatbu v Nottighamu překazit…

Tip KAFE.cz

Legenda Robin Hood

Robin Hood - bezmála sto let se opakovaně vrací na filmová plátna, aby konal dobro a rozechvíval ženská srdce. Asi nejúspěšnější byl realisticky pojatý příběh (který se natáčel ve skutečných exteriérech po celé Anglii) - v hlavní roli oblíbený Michael Praed.

DOBRODRUŽSTVÍ

Mumie se vrací, TV Prima, 19. 6. 2011, 20:00

Zlé síly nikdy nespí, říká se…a platí to i v úspěšném pokračování dobrodružné komedie Mumie se vrací. Starší děti takový plán na neděli určitě ocení. A co vás čeká? Povstane král Škorpion, který se rozhodl Brendanovi Fraserovi a Rachel Weisz znepříjemnit poklidný život historiků. Do hry znovu vstoupí Imhotep, který se zbaví své podoby mumie a vracejí se mu síly. Zbaví se tentokrát dobrodružná rodinka trápení?

A na co se budete dívat vy?