Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis

Pravdivé lži, TV Prima, 20. 8. 2011, 20:00

„Můj manžel je pouhopouhý opravář,“ říkáte kamarádkám u kafe a dodáváte, že je to takový ňouma, na kterém si šéfové jen smlsnou. Jste si ale jistá, že víte, co váš manžel dělá? Možná vaši jistotu naruší skvělá komedie Pravdivé lži. Aby se z něj nakonec nevyklubal pracovník pro vládní agenturu zabývající se bojem s mezinárodním nukleárním terorizmem. Z nudného ňoumy by se tak rázem vyklubal sexy chlápek ochotný zachránit vás před nebezpečím.

Jan Révai a Zuzana Norisová

Rebelové, ČT 1, 21. 8. 2011, 20:00

Je libo trochu si o víkendu zatančit? Ale nechce se vám na diskotéku nebo do music clubu? Pak si pusťte film Filipa Renče se spoustou písniček, zasazený do horkého léta roku 1968. Spolu se šesti hlavními hrdiny si užijte důležitou a nezaměnitelnou atmosféru konce šedesátých let, atmosféru svobodného nadechnutí, která spolu s osudovým zauzlením soukromých a politických dějů tvoří tkanivo tohoto retromuzikálu. Uvidíte malé město v českém pohraničí, tři maturantky a tři "rebely", kteří už s totalitním režimem nechtějí mít nic společného. A navíc poznáte okolnosti, za nichž se mladí hrdinové setkají, a co všechno z toho vyplyne. To jsou hlavní prvky příběhu o lásce, které dějiny nebyly právě příznivě nakloněny.

Richard Gere a Julia Roberts

Nevěsta na útěku, TV Nova, 21. 8. 2011, 13:40

Tato slavná filmová dvojice poprvé zazářila v legendárním filmu Pretty Woman. O několik let později se spolu na plátno vrátili, a to v romantické komedii o čtyřech nepovedených svatbách a jednom novinovém článku. Buďte svědky toho, jak krásná Julia, která opustila před oltářem již několik mužů, najde konečně toho pravého, před kterým nebude muset utíkat a konečně se stane manželkou.

Jack Nicholson a Diane Keaton

Lepší pozdě nežli později, TV Nova, 21. 8. 2011, 15:50

Staří mládenci, sukničkáři a láska nejdou prý dohromady. Také máte takovou zkušenost? Někteří se možná nikdy nenapraví, ale výjimka potvrzuje pravidlo a i mezi tzv. holkaři se najde jeden, kterému láska úplně poplete hlavu. Právě takového stárnoucího boháče sukničkáře potká ta pravá v podobě staromódní autorky úspěšných divadelních her. Tuto velmi povednou komedii si rozhodně nenechte ujít.

Michael Vartan a Drew Barrymore

Nepolíbená, TV Prima, 21. 8. 2011, 13:55

Stydlivá novinářka nevypadá na svůj věk, a proto je vyslána napsat reportáž o životě na střední škole. Jenže, jak už to v Americe bývá, pro někoho nejsou tato studentská léta vůbec procházkou růžovým sadem. A nebyla by to správná pohodová komedie, aby se do všeho nepřipletly pipky ze střední, změna vizáže a pravá láska. Sledujte, jestli nepolíbená Josie dostane konečně svoji první pusu.

Slovo šéfredaktorky Kafe.cz

Ačkoliv na televizi až tak často nekoukám, tentokrát si ji zapnu minimálně hned dvakrát. K úspěšnému muzikálu Rebelové netřeba jistě nic psát a úžasná dvojice Jack Nicholson a Diane Keton v komedii Lepší pozdě nežli později rovněž nepotřebují další komentář.

Chci vás ale upozornit na film, který byste třeba mohla přejít mávnutím ruky. Pravdivé lži ovšem nejsou jen další americká hloupost, jak by se mohlo zdát. Příběh má podle mě vše, co si slibujete od nenáročné podívané. Romantická zápletka, akční podívaná a mnoho vtipných hlášek, které pobaví i vaše puberťáky. A můj tip? Dobře sledujte Arnolda Schwarzeneggera, když tančí tango. Ačkoliv je tento sympaťák známý svojí úspěšnou kulturistickou minulostí, je to skutečné pohybové dřevo. Ale jak dokáže při tanci klamat tělem! No podívejte se…

Příjemnou podívanou přeje Marcela Macáková