Ať už budete cestovat autobusem do jižních Čech, nebo vyrazíte letadlem na druhý konec světa, bez zavazadla se neobejdete. A tím méně bez kvalitního. Zacházení s kufry na letištích je velmi často nešetrné až hrubé, a tak se nezřídkakdy stane, že se cestující dočká na pásu ulomeného kolečka, madla anebo jiného poškození.

Vybrali jsme tedy jednu ze známějších a podle ohlasů i kvalitnějších značek zavazadel – Samsonite – a podívali jsme se jí na zoubek.

Kvalita

Na kvalitě všechno stojí a padá – vždyť kdo by chtěl kufr, který se po jedné cestě rozpadne? Samsonite využívá vedle tradičního pevného odlehčeného polypropylenu pro výrobu kufrů materiál zvaný Curv – moderní skořepinu, která vyniká lehkostí a překvapivou odolností.
Při vývoji tohoto materiálu se počítalo e extrémní zátěží, které mohou být zavazadla při přepravě vystavována – pro cestování letadlem by tedy Curv měl být číslem jedna. A podle zátěže, které jsme zavazadlo vystavili, by se kufr skutečně měl dostat do cílové destinace bez poškození.
Vedle hlavního materiálu si výrobce dal záležet také na zipech, úchytech a dalších drobnostech, jako jsou zámky a ochrany zipů před poškozením. Kufry v našich testech obstály na výbornou. A že si je firma vědoma vysoké kvality, kterou nabízí, dosvědčuje také prodloužená pěti až desetiletá záruka.

Vzhled

Komu záleží na vzhledu zavazadla, bude kufry Samsonite potěšen. Firma je totiž nabízí v mnoha barevných provedeních a zajímavých designech. Své si najdou zastánci tradičního vzhledu i modernějšího zpracování.
A zcela samostatnou kapitolou jsou pak kufry a batůžky Sammies pro děti, které vedle funkčnosti zaujmou především svým vzhledem – jsou vyvedeny jako zvířátka.

Cena

Jelikož se kufry a další zavazadla Samsonite řadí k vyšší třídě, nemůžeme očekávat nízkou cenu. Na internetu seženete kufry této značky v rozmezí od jednoho do deseti tisíc – samozřejmě v závislosti na modelu, velikosti a dalších funkcích.
Zapátrali jsme na srovnávačích cen a jako nejlépe hodnocený e-shop s ohledem na cenu, kvalitu a rychlost dopravy, stejně jako na počty doporučení, se jeví Veturo.cz. Řadí se cenově k levnějším, zároveň však nabízí dopravu zdarma a je doporučován samotnou Heurékou, což samo o sobě je zárukou bezpečného nákupu.