Prsa jsou zbraň žen, cíl (nejen!) pohledů mužů a inspirace umělců. Nikdy nepřestanou lákat a okouzlovat silné pohlaví. Proto i ničit, rozčilovat a deptat jejich nositelky. Spokojenost se svými vnadami stojí něžné pohlaví dost energie, času i peněz. Důmyslný „prsní“ průmysl pro ně vymýšlí nemožné.

„Mně se muži do očí nedívají,“ říká podnikatelka Miluška, majitelka okouzlujících přírodních čtyřek. „Už jsem si zvykla. Nevěříš? Sleduj,“ navrhuje s nadsázkou sympatická drobná pětačtyřicítka.

Bingo! První, kterého se ptala na cestu, jí zabořil pohled na dvě minuty do výstřihu, o obličej zavadil na pár sekund. Při nádechu… Pak že chlapa zajímají oči a povaha!

Chci mít krásná prsa!

Mužským není ten kus ženského těla historicky lhostejný, ač jeden preferuje jedničky a druhý zase trojky. I proto snad není žena, které by byl její hrudník fuk! Ať je to modelka, prodavačka, učitelka, politička, byznysmenka...

Dvakrát denně po dva měsíce aplikovaly krémový gel na ňadra – a ta se zvednou o 2,5 cm v obvodu! To říká výrobce. Zdálo by se, že je to rychlá a bezpečná metoda zvětšení. Dodejme, že lahvička 100 ml stojí v přepočtu přes 3 500 Kč a že je třeba u takových výrobků víc myslet.

Určitě větší sichr nabízí novější šance nechat si zvětšit prsa vpíchnutím speciálního gelu s kyselinou hyaluronovou. Asi za 60 minut je vše hotovo. Sice dočasně a za cenu kolem 100 000 Kč, ale jemné řešení to je. Bomba je možnost pomoci ňadrům svým vlastním tukem. Dál se nabízejí osvědčené prsní implantáty, které se zdokonalují.

Šaman a bradavky a la Victora

Jsou dámy držící se hesla Víra tvá ti je zvětší. Pro ty bývá ideální hypnóza. Bez legrace. Tři hypnotické pokusy z let 1975-1977 to podle některých dokazují. První dva navodily u žen regresi – uvedly pacientky do doby, kdy jim rostla prsa, a následně do času progrese. Do tří měsíců se některým ex-post prsa zvětšila. Šlo o 81procentní úspěch; prý.

Třetí pokus využil hypnotické sugesce, kdy ženám byla navozena představa vlhkého teplého ručníku na prsou, který vyvolal pocit tepla a pulsování přecházejícího ze srdce do prsu. „Sugesce“ měly pacientky na magnetofonovém pásku a ve stavu relaxace si ho přehrávaly. Některým se potom zvětšilo poprsí… Co vy na to? To už je jistější si zvětšit prsa pomocí iPhonu.

Jen 44 procent českých žen je spokojeno se svým poprsím a celá třetina Češek považuje za ideální velikost takzvané céčko. Mnohé štve nejen velikost a tvar jejich prsou, ale nelíbí se jim bradavky. No problem, výrobci krásy zafungovali, a na trhu jsou falešné bradavky. Za 12 eur vyrýsuje silikonová drobnůstka tvary pod tričkem.

Hitem jsou bradavky typ Victorie Beckhamové. Plastický chirurg z Halley Medical Group říká: „Dosud mediálně známé ženy bradavky neodhalovaly, takže neexistovaly představy o těch ideálních… Teď se dostávají do módy bradavky paní Beckhamové.“ MUDr. Riccardo Frati bradavky ženám upravuje chirurgicky. Tvar, velikost, barvu… Umělé přijdou levněji. A jsou s pouzdrem!

Na metodách jak ideálně zvětšit dámská prsa pracují vědci z různých koutů světa. Před dvěma lety se objevily i „push-up“ žvýkačky z Číny. U nás nebyly kvůli obsahu nebezpečných látek povoleny. Tím cesta nekončí, každou chvíli je na trhu novinka. Co to bude zítra?

ČTĚTE TAKÉ: Můj muž mi dá k Vánocům nová prsa!