Zdá se, že dělat na apríla z lidí hlupáky a ňoumy je zvyk, který ani moderní doba jen tak nevytlačí. Pokud se připravená kulišárna povede, je to přece radost! Ani nezáleží na tom, zda je v roli oběti někdo z rodiny, příbuzenstva, nebo v práci.

Zbaštil to! Naběhl si! To je ale hňup… Ano, zlomyslnost patří k průvodním znakům našeho života. Ovšem pozor, za rok bude znovu 1. dubna, a nebudete-li dost ostražití, můžete se stát tupcem vy! Pomsta bývá sladká.

Odstřelili Národní muzeum!

Nejsnadněji se dají napálit důvěřivé děti. Jistě si mnozí z vás vzpomenou, jak byli posláni (nebo někoho poslali) půjčit či koupit věc, která neexistovala – oběť aprílu pak požadovala třeba špagety semtele, zaječí peříčka, mezery do žebříku, zelené hřebíky, bublinky do vodováhy, vtipné semínko nebo také rovnák na ohýbák...

BBC v televizním pořadu Zázraky vývoje informovala v roce 2008 o tom, že se jejím kameramanům na ostrově Krále Jiřího podařilo natočit tučňáky, kteří létají za teplem. Pobavila tím miliony lidí, ale dalším milionům na létajících tučňácích nepřišlo nic divného.

V Německu vyšla na apríla zpráva, že listonoši vyfasují buřty na odlákání útočících psů, podle agentury ITAR-TASS moskevská telefonní společnost poskytne žadatelům o pevnou linku nejen přístroj, ale i kabel maximálně 40 km dlouhý, aby si linku sami natáhli.

V Kanadě se dalo dočíst, že část elektřiny budou vyrábět točící se dveře velkých úřadů. Aprílu se nevyhnul ani Vatikán, který podle jednoho náboženského webu plánuje vznik vlastní letecké společnosti. Uvažuje se i o názvech RatzingAir nebo Angels Airlines. Ta rozverná aprílovská tradice svět baví.