Radikální změna barvy vlasů? Ostře modré stíny? Oranžová rtěnka nebo umělé řasy? V koupelně před zrcadlem byste si na takové experimenty se svou vizáží možná netroufla. Snadno a bez rizika si je však můžete vyzkoušet na obrazovce počítače. Právě to vám totiž nabízí internetová stránka ProměňSe.cz (www.promense.cz). Jedná se vlastně o virtuální salón krásy, ve kterém jste sama sobě kadeřnicí i vizážistkou. Stačí vložit do počítače svou fotografii – a pak už můžete bez zábran zkoušet nejrůznější barvy make-upu, tvářenky, rtěnek i stínů. Možná zjistíte, že vám sluší účes nebo líčení, na jaké jste doposud ani nepomyslela. ProměňSe.cz vám tak pomůže vybočit ze stereotypu a objevit své úplně nové, krásnější já.

Proměň se i ve skutečnosti

Nyní navíc můžete na stránkách ProměňSe.cz s časopisem Vlasta vyhrát skutečnou proměnu své image. Stačí, když se virtuálně zkrášlíte v aplikaci ProměňSe.cz a výsledek svého experimentu odešlete do 28. února do redakce Vlasty pomocí tlačítka Vlasta soutěž. Tým odborníků z Vlasty a Kafe.cz posléze ze zaslaných snímků vybere deset finalistek. Hlasování čtenářů (pomocí SMS a na internetu) pak rozhodne o definitivních vítězkách, které obdrží lákavou odměnu: ujmou se jich specialisté na vlasy, líčení a styling a pomohou jim realizovat vysněnou proměnu i ve skutečnosti.

Zázraky na počkání

A jak stránky ProměňSe.cz fungují? Není nic jednoduššího. Prvním krokem je pořízení vhodné fotografie. Poproste o pomoc kamarádku nebo manžela a nechte se vyfotografovat pokud možno z ánfasu – tedy přímo zepředu, obličej by neměl být natočený do strany. Vlasy je vhodné stáhnout dozadu do culíku nebo připevnit k hlavě čelenkou či sponkami, aby nevykukovaly pod budoucím zvoleným účesem. Foťte se samozřejmě nenalíčená, aby co nejlépe vynikl rozdíl „před“ a „po“ proměně.

Poté, co svou fotografii nahrajete do ProměňSe.cz, si pak okamžitě můžete začít hrát s barvami vlasů, tvary účesů a styly líčení. Na ProměňSe.cz je totiž nejlepší právě to, že můžete sáhnout po ingrediencích, které v obchodě s kosmetikou míjíte bez povšimnutí, protože je považujete za příliš nápadné nebo nevhodné pro váš věk. Tak co třeba dlouhatánské, natočené a navíc modrofialové řasy? Vypadáte s nimi jako mrkací panna? Dobrá, tak je zase smažte. Třeba ale s překvapením zjistíte, že růžová tvářenka vás bleskově omladí, nebo že červená rtěnka, kterou jste si nikdy v životě nekoupila, vás promění v elegantní dámu překypující sex-appealem.

A co teprve nové účesy! Pokud hledáte skutečně radikální změnu, můžete vybírat z nabídky blonďatých, hnědých i černočerných vlasů. Můžete si zcela bez následků vyzkoušet odvážné asymetrické mikádo, střapatý rozruch nebo objemnou hřívu po ramena, jaká se nosila v 60. letech. A pokud se vám nějaká barva nebo styl natolik zalíbí, že ho budete chtít už napořád, můžete si obrázek s proměnou vytisknout a vzít s sebou ke kadeřníkovi…

Zkrátka a dobře, ProměňSe.cz se pro vás může stát soukromou kosmetickou laboratoří, ve které budete objevovat to pravé pro svůj zevnějšek, a také mocným zdrojem inspirace, který vám pomůže podívat se na sebe úplně novýma očima. Neváhejte, klikněte na www.promense.cz a vítejte ve virtuálním institutu krásy!

Pravidla soutěže | Další informace přineseme ve Vlastě č. 16 a na Kafe.cz 14. dubna