Pondělí 6. 12.

Sametová kocovina I.
Dokument z roku 2000 zpovídá slavné a známé osobnosti a ptá se jich, co dělali v listopadu 1989, co dělají nyní a jak se za tu dobu případně změnily jejich názory. Účinkují: Jiří Menzel, Jan Svěrák, Jiří Krejčík, Věra Chytilová, Jaroslav Brabec, Saša Gedeon, Antonín Máša, Jan Němec, Ivan Passer, Drahomíra Vihanová a mnozí další.
CS Film, 18:00 hodin

Hákový kříž nad Římem
Osud Věčného města v letech 1943 a 1944 byl velmi pohnutý. Svou roli v něm sehráli všichni aktéři válečného dramatu na Apeninském poloostrově – nacisté, fašisté, odbojáři, Spojenci i papež.
ČT 2, 20:00 hodin

Úterý 7. 12.

Zahradník z Argenteuil (Le jardinier d'Argenteuil)
Francouzská komedie z roku 1966 s Jeanem Gabinem v hlavní roli vypráví o padělateli, který za války zachraňoval životy falšováním pasů a nyní si jako penzista přilepšuje tím, že dává do oběhu drobné padělané bankovky. Tajemství odhalí jeho synovec se svou nevěstou a přemluví starého pána, aby neplýtval talentem na malých penězích...
ČT 2, 20:00 hodin

Středa 8. 12.

Čapkovy povídky
Ve filmu Martina Friče z roku 1947 uvidíme mnohé slavné herce té doby. Stinné stránky života obyčejných lidí stojí na počátku policejních případů, o nichž vypráví komisař Bartošek, a propojuje tak osudy sebe a svých kolegů s osudy propuštěného vězně, ukradeného kojence, o tajné spisy oloupeného plukovníka, bratra, který se dopustil zločinu na vlastní sestře a jde se ve sněhové vánici udat, nakonec i sedminásobného vraha u božího soudu.
CS Film, 12:00 hodin

Jak to viděl středověk (1/4)
Dokumentární seriál o způsobu myšlení a životě ve středověku v porovnání s dneškem. V dílu prvním zaostříme na moc.
ČT 2, 16:05 hodin

Příběhy slavných – Luděk Kopřiva
Choreograf Hugo, farář Otík a spousta dalších rolí i zajímavý život nejen herecký v mnoha ukázkách a vzpomínkách příbuzných, přátel a kolegů M. Kantorkové, D. Kleina, Z. Trošky, A. Strejčka, J. Hromady, J. Obermajerové, P. Taussiga a dalších.
ČT 1, 21:05 hodin

Čtvrtek 9. 12.

Doktor v domě (Doctor in the House)
O filmu Doktor v doměJako okouzlující Simon Sparrow se do povědomí českých filmových diváků nezapomenutelně zapsal Dirk Bogarde. Úspěch tohoto filmu, natočeného podle knihy Richarda Gordona, inspiroval autory k natočení dalších veseloher s dr. Simonem Sparrowem - Doktor hledá místo, Doktor na moři a Doktor v nesnázích.
ČT 1, 9:00 hodin

Trampoty vodníka Jakoubka
Humorná televizní pohádka z roku 2005 o osudech posledního vodníka na Třeboňsku.
ČT 2, 13:30 hodin

Slepé lásky
Říká se, že láska je někdy slepá. Platí to i v případě lásky mezi nevidomými? Zkušený slovenský dokumentarista Juraj Lehotský začal sbírat materiál pro svůj celovečerní debut o rozličných podobách lásky mezi slepými lidmi už v roce 2003. Snímek nakonec sestavil ze čtyř příběhů. Citlivě poskládané příběhy od narození slepých hrdinů ukazují, jak bohatý svět si dokážou tito lidé vytvořit. Svět, který je mnohdy jasnější a barvitější než ten náš.
ČT 2, 22:00 hodin

Pátek 10. 12.

Čas sluhů
Film Ireny Pavláskové o tom, jak se z nenápadné stydlivé studentky může stát mocná žena, jejíž obětí se postupně stává celé její okolí. V hlavních rolích Ivana Chýlková, Karel Roden a Jitka Asterová.
Barrandov, 21:50 hodin

Sobota 11. 12.

Útěk
Československý film z roku 1967 s Ivanem Vyskočilem a Romanem Skamene v hlavních rolích. Dřevěné skladiště nešťastnou náhodou vyhořelo. Podezřelé jsou hlavně děti a mezi vyšetřovanými je i žák třetí třídy Saša Tichý. Chlapec se bojí vrátit domů, a tak raději uteče. Na cestě se setká se skutečným pachatelem, sedmnáctiletým mladíkem, který se ocitl na šikmé ploše. Nerovná dvojice se různě skrývá, řeší rozpory, ale nakonec se odhodlá za všech okolností si pomáhat.
CS Film, 12:00 hodin

Amy Winehouse
Její život je jako jízda na horské dráze. Ještě si nestihnete všimnout, že vyjela nahoru, a už se zase potácí v temných hloubkách. A hop! Najednou je zase všechno jinak. Amy Winehouse, peprná divoženka z Londýna s židovskými kořeny, je určitě jedním z nejzajímavějších hudebních objevů britské poprockové scény posledních let.
ČT 2, 14:40 hodin

Svatby podle Mary (The Wedding Planner)
Mary v podání Jennifer Lopez je svatební agentka pro vyšší společnost, která je zaneprázdněna plánováním romantických životů všech ostatních a na svůj vlastní nemá čas. Pak, když připravuje svatbu roku, poruší pravidlo – zamiluje se do ženicha, temperamentního doktora Stevea (Matthew McConaughey).
ČT 1, 21:40 hodin

Neděle 12. 12.

Nefňukej, veverko
Český film Věry Plívové-Šimkové. V malebné horské dědince žije rodina Znamínková, která očekává narození dalšího potomka. Patnáctiletá Kačka se velmi těší na sourozence, ale když se všichni věnují jen dvojčatům Petrovi a Pavlovi, cítí se odstrčená a chvíli to potrvá, než se s touto novou situací smíří.
Nova, 10:25 hodin

Tajemství Ocelového města
Fantastický dobrodružný příběh na motivy románu Julese Verna. Válečný šílenec nechal sestrojit nebezpečnou střelu, která má zničit město. V režii Ludvíka Ráži hrají Martin Růžek, Josef Vinklář, Petr Kostka, Jan Potměšil, Jaromír Hanzlík.
CS Film, 14:00 hodin

Jen ho nechte, ať se bojí
Hudební komedie s herci divadla Semafor vypráví příběh hudebního skladatele, který tvrdí, že pro svou tvorbu potřebuje šokující atmosféru, ale pořád se ničeho nebojí. Vedle Luďka Soboty, Petra Nárožného, Miloslava Šimka si s chutí zahráli i Helena Vondráčková nebo Vladimír Menšík.
Nova, 15:05 hodin