Ve hře Venus in Fur, v překladu Venuše v kožichu, excelují herečka Jessica Boone s Guyem Robertsem.

“Hlavní postava, Vanda, je jedna z nejúžasnějších novodobých ženských rolí, které kdo kdy pro herečku napsal. Jessica Boone v ní podává strhující herecký výkon, který celou inscenaci oživuje a ukazuje, proč je nejlepší anglicky mluvící herečkou v České republice,” říká umělecký šéf souboru a herec Guy Roberts a dodává, že hra Venus in Fur je v současné době uváděna v anglickém jazyce s českými titulky.

Na začátku příštího roku ale Prague Shakespeare Company přijde s husarským kouskem a hru uvede i v češtině v hlavních rolích s Janou Pidrmanovou a Václavem Vašákem. Premiéra by měla být v polovině února 2015.

Divadelní hra Venus in Fur se na Broadwayi poprvé hrála v roce 2011 a získala řadu ocenění, jako například cenu Tony za hlavní ženský herecký výkon pro představitelku Vandy Ninu Ariandu. O rok později ji zfilmoval Roman Polanski a do hlavní role Vandy obsadil svou ženu Emmanuelle Seigner. Film byl nominován na Césara ve všech hlavních kategoriích. Ocenění získal za Nejlepší režii. Více informací na stránkách www.pragueshakespeare.cz. Lístky ke koupi zde.

Venus in Fur / Venuše v kožichu: 13. a 14. 11. v 19:00 hodin.