Kamélie s krajkou

Kde: Státní zámek Rájec nad Svitavou
Kdy: 27. 2. – 7. 3. 2010, od 9 do 17 hodin, denně mimo pondělí

Překrásné kvetoucí keře kamélií v reprezentativních zámeckých prostorách – tuto nádheru, pastvu nejen pro oči, připravuje každoročně zámek Rájec nad Svitavou. Od 27. února až do 7. března se můžete vypravit za krásami přírody, které letos doplní výstava krajek a paličkování. Ruční práce v kombinaci s květinami rozhodně stojí za vidění. Spoustu květin a krajek si také můžete na místě zakoupit a vyzdobit jimi svůj byt.

Více informací: www.zamekrajec.cz

Tip Kafe.cz

Nezapomeňte navštívit zámecký skleník. Máte zde možnost obdivovat další překrásné kvetoucí keře (nejen) kamélií – a opravdu jich není málo!

Tropic Hukvaldy

Kde: Hukvaldy
Kdy: denně kromě pondělí od 9 do 18 hodin

Skleníky s tropickými a subtropickými rostlinami, japonská zahrada, masožravé rostliny, bonsaje, kaktusy, orchideje, citrusy, mluvící papoušci, samec Pumy – to a ještě mnohem více na vás čeká v tropické zahradě v Hukvaldech, rodišti Leoše Janáčka. Jde o krásný výlet pro rodiny s dětmi, které zde nadchne i výběh zakrslých holandských koz, nebo králíci a morčata, které si můžou pohladit. V asijské zahradě a ve skleníku na vás čeká více než 350 druhů rostlin. A právě ty masožravé patří mezi zdejší největší hity.

Více informací: www.tropichukvaldy.cz

Botanická zahrada Praha

Kde: Praha
Kdy: denně mimo pondělí od 9 do 16 hodin, v březnu pak do 17 hodin

Řadu nádherných květin můžete shlédnout v Botanické zahradě v Tróji, kde na vás čeká i japonská zahrada, nebo obrovský skleník Fata Morgana, který se rozprostírá na ploše více než 2 000 m2. Každý měsíc tu můžete vidět něco nového – například koncem února a začátkem března začínají kvést první poslové jara, v dubnu narcisy a tulipány a v květnu uvidíte japonskou zahradu v plném květu či výstavu bonsají.

Více informací: www.botanicka.cz

Tip Kafe.cz

Od začátku února až do 2. května se stojí do Botanické zahrady vypravit i na speciální výstavu s názvem PET Tropicana. Bujná vegetace Fata Morgany hostí plastové vetřelce z rostlinné i živočišné říše, kteří se ve skleníku usídlili ve všech jeho klimatických pásmech. Od vlhkých zákoutí tropických deštných lesů přes mlžná horská úbočí až po vyprahlou mexickou poušť. Vodě odolné plastiky z pet lahví na nás číhají nejen na vodní hladině, ale i na dně jezírek. Otevřeno je od úterý do neděle od 9 do 16 hodin, od března pak do 18 hodin.