Neposedný synek poškrábe sousedovic nový vůz, společensky unavený manžel usne k ránu ve vaně s tekoucí vodou, takže vytopí byt pod vámi, věčně spěchající matka převrhne v supermarketu pyramidu vystavených lihovin přeplněným vozíkem a podle zákona schválnosti se část těch nejdražších rozbije.

Zkrátka kalamity, které nachystá běžný život a jež se nedají předem předvídat. Stávají se, i když se snažíme dávat si pozor. Všechno se uhlídat přece nedá.

Odpovědnost i na cestách!

Jak známo neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, proto většina z nás než vyrazí na zimní zahraniční dovolenou, raději uzavírá cestovní pojištění. To by mělo být ideálně složeno nejen z pojištění léčebných výloh a úrazového pojištění, nýbrž rovněž z pojištění odpovědnosti. „Lidé často pojištění odpovědnosti podceňují. Přitom v dnešní době by to měla být naprostá samozřejmost,“ upozorňuje Barbora Vernerová z České pojišťovny. „Srážky na sjezdovkách jsou stále běžnější a i při opatrné jízdě je velmi snadno může zavinit každý lyžař nebo snowboardista. Způsobíte-li pak někomu škodu na zdraví a on vás zažaluje za ztrátu na výdělku, vše za vás může uhradit pojišťovna. Částky to nebývají zanedbatelné, pohybují se v desítkách až stovkách tisíc korun.“ Kompletní pojištění na týden včetně pojištění odpovědnosti přitom vyjde jen na pár stovek.