KOMEDIE

František je děvkař, TV Nova, 17. 8. 2012, 20:20

František, ač na první pohled nevypadá, je nenapravitelný sukničkář a žádná žena si před ním nemůže být jistá. Zálety ho dokonce připraví o lékařskou licenci i tolerantní manželku. A jak už to bývá – teprve až někoho ztratíme, uvědomíme si, co pro nás znamenal a že ho chceme nazpět. Jenže i když se snaží, nedokáže ženám prostě odolat, a tak za každou chybu zaplatí. Jak? To se dozvíte už v pátek večer. V hlavní roli uvidíte komika Josefa Poláška, na jehož komediální talent spoléhal režisér filmu…bez něj by film snad ani nebyl koukatelný. I přes jednoduchost a předvídatelnost jednotlivých epizod vám film doporučujeme a určitě se alespoň trochu zasmějete.

HISTORICKÉ DOBRODRUŽSTVÍ

Černý tulipán, ČT 1, 18. 8. 2012, 21:10

Slavný přepis neméně slavné literární předlohy Alexandra Dumase natočil s Alainem Delonem v titulní dvojroli režisér Christian-Jaque. Píše se rok 1789, do pádu Bastily schází jen několik dní. Bohaté šlechtice však straší nejen vzrůstající nevole lidu, ale zároveň muž v masce, který po svých loupežích nechává za sebou známou vizitku - černý tulipán. Jediným úspěchem policie je to, že je postrach aristokratů poznamenán na tváři sečnou ranou. Velitel policie má své podezření a nyní jen čeká, že se mu přede všemi potvrdí. Netuší ovšem, že Guillaume de Saint-Preux má mladšího bratra, který jako by mu z oka vypadl. A tak na slavnost přichází "Guillaume" s tváří a úsměvem nevinného chlapce.

KOMEDIE

Studentka ro(c)ku, TV Nova, 18. 8. 2012, 9:55

Ještě předtím, než ty své puberťáky vytáhnete naposledy k rybníku, můžete jim pustit německou komedii o nadané klavíristce, která se rozmýšlí, zda dá přednost klasické nebo rockové hudbě. Jak už to tak bývá, zjistí, že se nedá být na dvou místech najednou a bude se muset rozhodnout, co zvolí. A nebo ne? Dá se skloubit rock a klasika dohromady tak, aby to bylo poslouchatelné a líbilo se to většině?

FILMOVÉ NÁVRATY

Hugo Haas v Hollywoodu – Hlídač č. 47, ČT 2, 19. 8. 2012, 12:00

Nízkorozpočtový americký snímek z roku 1951 je prvním z řady autorských filmů, které v americkém exilu během padesátých let natočil český herec, scenárista, producent a režisér Hugo Haas. Jako předlohu si zvolil román Josefa Kopty, který znají čeští diváci i ze dvou domácích zpracování (1937, r. Josef Rovenský a 2008, r. Filip Renč). Vztahový model stárnoucího muže a svůdné mladší ženy se pak v Haasových exilových filmech objevil v několika dalších variacích.

FILMOVÝ HIT

Titanic, Prima Family, 19. 8. 2012, 20:00

Film, který jen tak nezestárne a vůbec nevadí, že premiéru měl již v roce 1997. Znovu a znovu se na něj díváme a znovu u něj pláčeme. Byl obrovský a luxusní. Lidé o něm ve své pýše říkali, že je nepotopitelný. Když Titanic vyplouval na svou první cestu, byli na jeho palubě také chudý Jack a bohatá Rose. On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou – až do oné osudné noci, kdy pýcha lidstva narazila v Severním moři do ledovce, který Titanic neúprosně poslal ke dnu. Krásná romance se změnila v děsivý a tragický boj o záchranu. Kolik času jim zbývá? Hodina, možná dvě…