Staňte se předplatitelem našich časopisů
mojepredplatne.cz

Osvěžující tipy na horké letní dny – Recepty na osvědčené ledové nápoje z Tchibo Espresso

Pokud váháte, co byste si dali v horkém letním podvečeru na osvěžení a zároveň máte chuť na kávu, nabízíme úžasný kompromis. Dejte si kávu ledovou! Nabízíme hned dvojici osvědčených receptů na její přípravu.

Diskutujte: Pijete ledovou kávu? Nebo máte léto spojené s jiným osvěžujícím nápojem?

Ice Caffé Latte

Zdroj: Tchibo

Přísady:

50 ml espresa (nejlépe Tchibo Espresso Milano Style)

5 ledových kostek

160 - 170 ml studeného mléka

Příprava:

  1. Do sklenice o objemu 3 dl vložte ledové kostky
  2. Naplňte sklenici studeným mlékem asi 2 cm pod okraj
  3. Uvařte espreso do předehřáté konvičky
  4. Do sklenice opatrně nalijte hotové espreso z konvičky tak, aby vznikla další vrstva
  5. Pokud chcete, můžete Ice Caffé Latte zpestřit kombinací se sirupy Monin, které kávě dodají příchuť čokolády, amareta, karamelu a spousty dalších. Vybrané druhy sirupů jsou k dostání na www.tchibo.cz 

 

Tchibo Espresso Milano Style

Zdroj: Tchibo

Elegantní espreso milánského typu se vyrábí ze směsi vybraných káv 100% Tchibo Arabica, zušlechtěných procesem odděleného pražení podle nejlepší severoitalské tradice. Právě tento způsob pražení propůjčuje kávě Tchibo Espresso Milano Style lehce ovocný charakter s jemným dotykem čokolády. Zažijte nyní klasicky elegantní chvíle s espresem, korunovaným smetanově hebkou pěnou. Nebo si jej vychutnejte s horkým, napěněným mlékem jako aromatické latté macchiato, café au lait nebo cappuccino.

Frappé

Zdroj: Tchibo Přísady:

50 ml silného espresa (nejlépe Tchibo Espresso Sicilia Style)

5 ledových kostek

150 ml chlazeného mléka

Cukr dle chuti

Příprava:

  1. Uvařte espreso do konvičky
  2. Ledové kostky, mléko, espreso, případně i cukr rozmixujte v mixéru
  3. Obsah nalijte do sklenice o objemu 3 dl a doplňte slámkou

Tchibo Espreso Sicilia Style

Zdroj: Tchibo

Intenzivní espreso sicilského typu je dokonale vyladěnou jihoitalskou směsí nejlepších zrnek kávy Arabika a Robusta, zušlechtěných intenzivním odděleným pražením do tmavého tónu. Právě oddělené pražení, typické pro Tchibo, kdy jsou jednotlivé druhy káv praženy individuálně podle druhu a velikosti kávových zrn, propůjčuje této kávě typicky jihoitalský rustikální charakter s temně výraznou chutí, kořenitě plnou vůní a klasicky intenzivními podtóny. Vychutnejte si jej jako silné espreso se sametově jemnou pěnou nebo aromatické latté macchiato, café au lait nebo cappuccino.

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky


ZAVŘÍT REKLAMU