Pokud váháte, co byste si dali v horkém letním podvečeru na osvěžení a zároveň máte chuť na kávu, nabízíme úžasný kompromis. Dejte si kávu ledovou! Nabízíme hned dvojici osvědčených receptů na její přípravu.
Diskutujte: Pijete ledovou kávu? Nebo máte léto spojené s jiným osvěžujícím nápojem?
Ice Caffé Latte
Přísady:
50 ml espresa (nejlépe Tchibo Espresso Milano Style)
5 ledových kostek
160 - 170 ml studeného mléka
Příprava:
- Do sklenice o objemu 3 dl vložte ledové kostky
- Naplňte sklenici studeným mlékem asi 2 cm pod okraj
- Uvařte espreso do předehřáté konvičky
- Do sklenice opatrně nalijte hotové espreso z konvičky tak, aby vznikla další vrstva
- Pokud chcete, můžete Ice Caffé Latte zpestřit kombinací se sirupy Monin, které kávě dodají příchuť čokolády, amareta, karamelu a spousty dalších. Vybrané druhy sirupů jsou k dostání na www.tchibo.cz
Tchibo Espresso Milano StyleElegantní espreso milánského typu se vyrábí ze směsi vybraných káv 100% Tchibo Arabica, zušlechtěných procesem odděleného pražení podle nejlepší severoitalské tradice. Právě tento způsob pražení propůjčuje kávě Tchibo Espresso Milano Style lehce ovocný charakter s jemným dotykem čokolády. Zažijte nyní klasicky elegantní chvíle s espresem, korunovaným smetanově hebkou pěnou. Nebo si jej vychutnejte s horkým, napěněným mlékem jako aromatické latté macchiato, café au lait nebo cappuccino. |
Frappé
Přísady:
50 ml silného espresa (nejlépe Tchibo Espresso Sicilia Style)
5 ledových kostek
150 ml chlazeného mléka
Cukr dle chuti
Příprava:
- Uvařte espreso do konvičky
- Ledové kostky, mléko, espreso, případně i cukr rozmixujte v mixéru
- Obsah nalijte do sklenice o objemu 3 dl a doplňte slámkou
Tchibo Espreso Sicilia StyleIntenzivní espreso sicilského typu je dokonale vyladěnou jihoitalskou směsí nejlepších zrnek kávy Arabika a Robusta, zušlechtěných intenzivním odděleným pražením do tmavého tónu. Právě oddělené pražení, typické pro Tchibo, kdy jsou jednotlivé druhy káv praženy individuálně podle druhu a velikosti kávových zrn, propůjčuje této kávě typicky jihoitalský rustikální charakter s temně výraznou chutí, kořenitě plnou vůní a klasicky intenzivními podtóny. Vychutnejte si jej jako silné espreso se sametově jemnou pěnou nebo aromatické latté macchiato, café au lait nebo cappuccino. |