V každém díle se sejdou dva týmy neprofesionálních kuchařů, kteří budou v pěti různých kolech soutěžit o body. Tyto body pak společně s body udělenými za soutěžní pokrm dopomůžou jednomu z týmů ke krásné výhře. Výsledná jídla bude hodnotit porota sestavená ze známých osobností či „gastronomických“ profesionálů.

Dvě tříčlenná rodinná nebo přátelská družstva soutěží nejen ve vaření, ale také ve znalostech o jídle a v kulinářském umění vůbec. Zatímco jeden soutěžící vaří svůj vlastní recept na jednu ze soutěžních ingrediencí, další dva členové družstva se pěkně zapotí. Pět kol prověří nejen jejich vědomosti české a světové kuchyně, ale i šikovnost v přípravě jídel či v zacházení s různými věcmi okolo vaření - od příborů k použití toho správného masa či koření. Každé družstvo vstupuje do soutěže s určitým počtem bodů, které ztrácí či naopak získává. Tříčlenná porota pak může celý vývoj soutěže zvrátit v posledním kole, když dá všechny své body tomu nejlepšímu kuchaři.

V prvním díle nové kulinářské soutěže Prostři pro tři uvaříme dva originální recepty ze suroviny, která je v českých kuchyních častá a oblíbená - ze zelí. Zda vyhrají klasické bramboráky se zelím nebo rafinované zelné závitky, o tom rozhodne fundovaná porota - Naďa Konvalinková, Ivo Šmoldas a šéfkuchař Milan Hořejš.

Ať už se zajímáte o nové recepty, diety, rady či vtipné historky nejen z Halinina gastronomického života, podívejte se na Prostři pro tři, nebo se přihlaste jako soutěžící na www.barrandov.tv.

Dobrou chuť!