1. Symbol luxusu a dobrodružství: Maledivy

Díky poloze v rovníkovém pásmu jsou Maledivy perfektní destinací pro vaši zaslouženou dovolenou, svatbu nebo líbánky. Nepotřebujete žádné vstupní vízum ani očkování. Je to místo jako stvořené pro absolvování symbolického svatebního obřadu, který však není na území České republiky právně platný.

Obřad pod mořskou hladinou

Samotný svatební obřad se může konat v hotelové zahradě, v písku na pláži nebo pod palmami. Pro ty, kteří mají rádi dobrodružství nebo chtějí svůj velký den prožít netradičně, je ale připravená pestrá škála možností, jak samotný obřad uskutečnit. Například taková adrenalinová svatba pod mořskou hladinou. Ženich s nevěstou a oddávajícím (potápěčským instruktorem) se vyzdobenou loďkou přesunou na místo, kde se bude svatba konat. Jde většinou o blankytně modrou zátoku, kde je velké množství korálů a barevných ryb, kteří jsou pak jedinými svědky celého obřadu. Nevěsta má oblečené bílé šaty a ženich černé kalhoty a bílou košili eventuálně potápěčský neopren. Celý obřad si můžete nechat natočit na video, abyste měli celoživotní vzpomínku na tento výjimečný den a mohli se pochlubit vašim známým. Na lodi vás pak bude čekat tradiční krájení dortu a šampaňské. Následuje aromatická olejová masáž, okouzlující novomanželské apartmá a večeře na pláži při svíčkách.

Kafe.cz zjistilo: Proč prožít svatební cestu právě na Maledivách?

  1. Symbolický svatební obřad už dva týdny od objednání.
  2. Přepychové a prověřené hotely u krásných bílých pláži zaručují opravdový komfort a pohodlí.
  3. Bydlet můžete také v romantické chaloupce se slaměnou střechou v nadvodním bungalovu či levnějších penzionech.
  4. Svatbu je možné realizovat i na některém z okolních ostrůvků, kam vás dopraví luxusní plachetnice.

Cena: 54 000 Kč

2. Sainte Anne: Nejromantičtější místo pro legální svatby

Národní mořský park Sainte Anne patří k souostroví Seychel a nabízí tu pravou základnou pro pompézní a exotickou svatbu. O tomto zázračném ostrově, kde se snoubí přírodní krása s bohatou nabídkou luxusních hotelových sídel se říká, že je to tropický zázrak a zázračná perla uprostřed Indického oceánu. Křišťálově čistá voda se rozlévá po hebkém koberci zlatého písku, který splývá s nekonečnou oblohou a zpěvem ptáků o věčné svobodě. Pokud se rozhodnete strávit svůj svatební den na tomto místě, určitě nebudete litovat.

Řekněte své »ano« v ponorce

Během vašeho pobytu můžete navštívit všech šest ostrůvků, které se chlubí ideálními podmínky pro potápění, vodní radovánky či soukromou relaxaci. Mezi nepopulárnější atrakce patří výlet ponorkou či kreolský oběd na Round Island. Vzhledem k velké popularitě o uzavření sňatku na tomto ostrově musíte naplánovat svůj svatební obřad minimálně 4 týdny předem, aby se zajistili veškeré příslušné záležitosti a úřední věci. Pak už se můžete jen těšit na svatbu bez starostí, kterou jste si společně vysnili, protože většina cestovních kanceláří se postará o celou organizaci včetně svatebního koordinátora, kadeřníka, cateringu a výzdoby. Samotný obřad se pak koná ve všední den a zpravidla trvá kolem 30 až 50 minut. Po proslovu oddávajícího si řekne novomanželské „ano“, které pak, tak jako je zvykem i u nás, stvrdíte podpisy. Čtvrtý den po svatbě pak obdržíte oddací list opatření apostilou, která zaručuje platnost dokumentu i u nás.

Kafe.cz zjistilo: Proč prožít svatební cestu právě na Seychelách?

  1. Svatba je legálně uznávaná matrikou v České republice.
  2. Nabízí možnosti dalších exotických výletů, aby vaše zážitky byly silnější a pestřejší.
  3. Najdete zde klid a panenskou přírodu.
  4. Je možné uzavřít sňatek i v kostele.

Cena: 80 665 Kč

Další informace

  • www.svatba-v-raji.cz
  • http://svatba-v-zahranici.bluemarlin.cz