Mütter Museum, Filadelfie

Pokud chcete navštívit opravdu hrůzostrašnou výstavu, zajeďte si do Filadelfie. Zdejší Mütter Museum plné anomálií a strašidelných sbírek, vzniklo původně pro vzdělávání lékařů, avšak nyní je otevřené veřejnosti. Čekají vás tu vskutku unikátní exponáty – kostra dvojhlavého dítěte, siamská dvojčata sdílející jedny játra, sbírka lebek, nebo na dva tisíce kuriozit vytažených z trávicího ústrojí lidí.

Truk Lagoon, Mikronésie

Jihovýchodně od havajského Archipelaga se nachází laguna, která je velkou atrakcí pro potá-pěče celého světa. Její dno je totiž poseté vraky válečných lodí. Předpokládá se, že zde zahynula spousta japonských námořníků a ti, co místo navštívili, mluví o strašidelném pocitu pod vodou.

Čarodějný krámek, Sonora, Mexiko

Otevřeno má denně a vítá všechny turisty a poutníky přicházející do Mexika. A jeho návštěva vám opravdu vžene hrůzu do těla – na prodej je tu hadí krev, nejrůznější lektvary z podivných ingrediencí či sušení ptáci. To ale není vše – za pouhých 180 Kč krámek slibuje, že vás zbaví chudoby… Jak? To poznáte v Mexiku.

Velikonoční ostrovy

Jedno z nejzáhadnějších míst světa, které je známé svými dvacet metrů vysokými devítitunovými sochami. Nikdo totiž neví, kdo a jak je dokázal postavit. Milovníci strašidelných míst by si je neměli nechat ujít!

Bažiny Manchac, Lousiana

V blízkosti New Orleans se nacházejí bažiny, kterým se také říká bažiny duchů. O tom, že se zde děje něco nevysvětlitelného, není pochyb. V roce 1915 tu ze světa zcela zmizely tři vesnice. Říká se, že bažiny byly proklety královnou voodoo a jejich návštěva se opravdu nedoporučuje.

Pařížské katakomby, Francie

Více než 187 km dlouhé chodby katakomb procházejí pod celou Paříží, veřejnosti je však zpřístupněna jen malá část. Říká se, že když sem vejdete, pochopíte romány Victora Huga. Vzduch je suchý, kolem stěn jsou lebky a kosti… Legendy hovoří o záhadných zmizeních, stejně jako o armádě vampírů, nebo o zombie, kteří se zde potulují.

The Winchester House, San José, Kalifornie

Záhadný dům, o kterém koluje mnoho legend. V 80. letech 19. století jej začala stavět zámož-ná Sarah Winchester, a když v 38 letech zemřela, ještě nebyl dokončen. Jde o kolosální stavbu monumentálních rozměrů, která je údajně obydlená duchy. Ti Sarah pronásledovali do konce života a v domě zůstali. Říká se, že i ti nejotrlejší, kteří na přízraky nevěří, museli po návštěvě přiznat, že duchové asi existují…

Mary King Close, Edinburgh

Spleť ulic uprostřed Starého města v Edinburghu se pro turisty otevřela v roce 2003 a je známá díky poltergeistům, kteří se zde údajně vyskytují. Ti, kteří část Mary King navštívili tvrdí, že cítili záhadné doteky na rukou i nohou, aniž by někoho viděli. Místní říkají, že jde o ducha dívky jménem Annie, kterou zde rodiče nechali v roce 1645.

Opatství Thelema, Sicílie

Záhadné opatství, z kterého dnes zbyly jen ruiny, mnozí považují za sídlo Satana. Bydlel tu totiž nechvalně známý okultista Aleister Crowley a ve svém domě plném temných pohanských fresek pořádal nejrůznější seance. Crowley je znám i díky svým následovníkům, jako je Marilyn Manson a s jeho osobou se pojí řada záhad. Když o něm jeho ctitel, režisér Kenneth Anger, natočil film, snímek nenávratně a podivně zmizel…

Černobyl, Ukrajina

Výbuch Černobylu byl bezpochyby jednou z nejhrůznějších událostí v historii, a tak není divu, že po místě katastrofy lační i turisté. A právě pro ně je místo, které je údajně již zcela bezpečné a bez radioaktivního záření, přístupné. Turisté mohou navštívit město Pripyat a jeho zakázanou zónu. Rozházené dětské hračky a další věci po výbuchu prý nikoho nenechají chladným.