DRAMA

Causa: Dítě, TV Nova, 30. 11. 2011, 9:10

Pro ženu je na světě nejdůležitější její dítě…a je jedno, jestli vdaná, opuštěná, lesbička, stará nebo mladá. Jakmile jí někdo sáhne na mateřská práva, je žena schopná udělat cokoli. Stalo se vám někdy, že jste musela bojovat o své dítě s nepochopením, bývalým manželem nebo úředníky? Není to jednoduché. Své o tom ví hrdinka televizního dramatu, lesbička, která musí bojovat o dítě své zesnulé partnerky, které vzniklo z jejich společně podstoupeného umělého oplodnění, s její rodinou a floridskými zákony. Jak takový souboj dopadne?

ROMANTIKA

Koření života, TV Nova, 2. 12. 2011, 20:00

V našem týdenním výčtu filmových hitů nesmí chybět romantický komedie s láskyplným happy endem. Tentokrát v hlavních rolích uvidíte krásnou Catherine Zeta-Jones a charismatického Aarona Eckharta, a to v romantické komedii o dvou kuchařích, kteří se i přes svou počáteční nenávist sblíží, o osiřelé holčičce, která dokáže jedné kariéristce změnit dokonale život a o nalezení receptu ne štěstí. Jestli milujete romantiku, nebo plánujete na páteční večer domácí pohodu s partnerem, pak si určitě jako kulisu pusťte tento povedený film.

Kafe.cz zjistilo:

  • film je remakem staršího a povedeného filmu Recept na lásku
  • Zeta-Jones se na svoji roli připravovala opravdu poctivě – jeden večer pracovala jako servírka v jedné restauraci v New Yorku. Hostům, kteří jí říkali, že jim připomíná slavnou herečku, jen odvětila: „Tohle slýchám pořád.“

KOMEDIE

Mejdan v Las Vegas, TV Prima, 3. 12. 2011, 20:00

Jak to asi dopadne, když se na filmovém plátně jako milostná dvojice setká krasný, mladý (a v současnosti také nevěrný) Ashton Kutcher a stále skvěle vypadající Cameron Diaz? Navíc, když se povede scénář a o vtipné situace není nouze? Pak je to jisté…konečně se u filmu pobavíte, aniž byste se do smíchu museli tlačit. Jen si představte: usedlá burzovní makléřka se jednoho dne pod vlivem alkoholu vdá za nestálého a rozervaného truhláře. A navíc vahrají v Las Vegas jackpot 3 miliony dolarů. Chtějí rozvod i peníze…jenže…Jak to dopadne zjistíte už v sobotu.

ČESKÁ KOMEDIE I.

Sestřičky, TV Nova, 4. 12. 2011, 15:30

Komedie z roku 1983 vypráví o škole života, která je plná strastí i krás. Přenesete se zpět do poloviny padesátých let a spolu se začínající zdravotní sestřičkou Marií budete žehlit jeden průšvih za druhým. A myslet na to hlavní v životě – lásku. A nejen to: ve filmu má krásné herecké sólo paní Jiřina Jirásková. Už jen proto stojí za to zapnout televizi. Režisér Karel Kachyňa dal filmu neotřelé kouzlo, které ani s postupujícími léty nezmizí.

Kafe.cz zjistilo:

  • Při natáčení se dali dohromady režisér Karel Kachyňa a mladá představitelka hlavní role Alena Mihulová. Svůj vztah ale dlouhých deset let tajili. Až poté se vzali.

ČESKÁ KOMEDIE II.

Sněženky a machři, TV Nova, 4. 12. 2011, 20:00

V neděli večer si užijte hořkou filmovou komedii o gymplu na horách, nepovedeném mejdanu a pokrytectví. Komedie se za léta své existence stala kultem, a to díky nezapomenutelným hláškám. Navíc film není jen komedií, je také hořkým dramatem s trefným podtextem, povedené jsou také dialogy a výborně je zachycena atmosféra. Jestli jste někdy byli na povinném školním lyžařském výcviku, pak musíte dát režisérovi Karlu Smyczekovi za pravdu, že se od té doby nic nezměnilo.