Dnes si už bez mobilu nedokáže představit život takřka nikdo. Podle průzkumu společnosti Intel bychom se vzdali spíš čokolády, sprchy či dovolené a značné procento dokonce uvedlo i partnera!

  1. Od doby, co existují mobilní telefony, mnozí z nás sahají do kapsy či kabelky několikrát za hodinu (v některých případech za minutu) a zírají na displej, i když nikdo netelefonuje. Co kdyby... Schválně někdy počítejte, kolikrát za den po mobilu sáhnete zbytečně. A ta nervozita, když „klekne“, protože je vybitý! Kvůli nabíječce jsou mnozí lidé schopni obejít celou firmu a navštívit i úhlavní nepřátele s prosbou typu: „Nemáte nabíječku na nokiu?!“
  2. Před více než 20 lety by patrně nikoho nenapadlo, že celou abecedu inženýři vtěsnají do pouhých osmi z 12 tlačítek na nejrozšířenějším typu klávesnice u mobilních telefonů!
  3. Každý den píšeme! Za rok Češi vyťukají až 10 miliard krátkých textových zpráv, což jsou v průměru denně téměř tři SMS na hlavu. Vzhledem k tomu, že kojenci a mnozí senioři textovky nepoužívají, průměr je ještě vyšší. Každopádně někteří borci zvládnou i 50 SMS denně. Při 160 znacích, které jedna zpráva umožňuje, je to celkem 8 000 písmenek. A to už vydá na obsáhlý článek v novinách.

V mobilu je přece všechno!

  • Kvůli mobilním telefonům vymizely z mnohých domácností klasické budíky. Snad každý aparát má totiž mezi funkcemi budík, jehož tón lze regulovat podle potřeby. Na kahánku mají i náramkové hodinky: přesný čas přece sledujeme na displeji telefonu.
  • Nepotřebujeme kalendář, kalkulačku, rádio, fotoaparát ani diář, tím vším je snad každý mobilní telefon vybaven. Některé zastoupí i navigaci a s trochou nadsázky se stávají v podstatě přenosným počítačem.
  • Na frak dostaly také telefonní seznamy, které lidé už moc nevyužívají. Pevnou linku totiž nemálo lidí odhlásilo a mnozí nejčastěji využívají adresář kontaktů ve svém mobilu. Ovšem kdo ho ztratí a nemá kontakty přepsané, má starosti.
  • Některé modely už zastoupí také navigaci v automobilu - nalezneme v nich GPS jednotku