V galerii najdete místa, kam byste na dovolenou rozhodně jezdit neměli!

Hlavní město ostrova a přímořská letoviska žijí prázdninovou atmosférou od rána až do noci. Nabízejí od vodních radovánek a příjemných procházek kolem obchodů a butiků přes posezení v typických řeckých tavernách až po noční kluby a diskotéky vše, co si jen můžete přát. Ostrov lemují dlouhé členité pláže a romantické menší zálivy s průzračně čistou vodou, skryté mezi skalami.

Návštěvníci Rhodosu se shodují: „Mezi nejkrásnější chvilky pobytu patří kromě pobytu na plážích příjemné večerní procházky po přímořských promenádách. Kavárny a taverny s neodolatelnými vůněmi lákají k posezení a ochutnání místních specialit, v obchůdcích si můžete vybírat suvenýry, koupit místní kosmetiku s olivovým olejem, koření, víno nebo med.“

Lákavé jsou také místní trhy v letoviscích, kde se kromě zralého šťavnatého ovoce – broskví, meruněk, hroznového vína a melounů a plodů moře - nabízí i krásné mušle, mořské houby a řada velmi pěkných rukodělných výrobků.

Co na Rhodosu navštívit?

  • Staré město Rhodu chráněné UNESCEM, které je největším obývaným středověkým městem v Evropě.
  • Rytířskou čtvrť a její gotické paláce s atmosférou starých časů.
  • Jedno z nejnavštěvovanějších míst ostrova městečko Lindos se zbytky původního antického města na návrší, zvaném Akropolis. Spojíte poznání historie s poznáním současného místního folklóru.
  • Z Rhodosu můžete podniknout také romantické lodní výlety na okolní ostrovy Symi nebo Kos a do nedalekého Turecka.