Pan Bergauer, majitel rodinného hotelu Monika, který nás upraveným elektromobilem odvážel do chaty na kopci, nás uklidňoval:
Místní specialita: Käsknöpfle
- 200 g hladké mouky
- 400 g hrubé mouky
- 6 vajec
- 1 lžíce krupice
- 1 lžíce soli
- trocha vody
- kousek másla
- 1 cibule
- 400 g různých druhů nastrouhaných sýrů
Postup:
Obě mouky, vejce, krupici, sůl a vodu smícháme a uhněteme těsto. Přes síto s velkými otvory na halušky ho protlačíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevyplavou nahoru. Na másle opečeme kolečka cibule dozlatova. Scezené noky smícháme se sýry a ozdobíme cibulí. Podáváme se zeleninovým salátem. Poznámka: Do pokrmu se přidává typický místní sýr Sura Kees vyrobený z kyselého mléka. Je tu znám již od 12. století a podobá se tyrolskému Graukäse.