Diskutujte: Připojte tipy na akce ve vašem okolí a vytvořte ojedinělý kulturní kalendář kafe.cz

V pohybu

Fitness day – Stráž pod Ralskem

Pokud potřebujete nový impuls nebo hledáte, co cvičit přes zimu (než se jaro zeptá), vydejte se do Stráže pod dalekem 20. října. Celý den tam od 10:00 hodin bude patřit nejrůznějším cvičením, které si budete moct samozřejmě zkusit. Od aerobicu, přes pilates, jógu nebo zumbu.

Tentokrát na pivo

Lochotínské pivní slavnosti

Aby to nebylo pivu „líto“, že jsme v září zvali na slavnosti vína, připomínáme akci Lochotínské pivní slavnosti, které se konají o víkendu 19. – 20. října v Centrálním parku v Lochotíně. Naplánujte si víkend na Plzeňsku, určitě bude stát za to.

Lákadlo pro mlsné

Ochutnejte Třeboňsko „U Světa“ plného chutí a zážitků

V sobotu 20. října bude Třeboň plná dobrot. Chystá se velká gastronomická akce, na kterou byste rozhodně měli dorazit patřičně hladoví – protože na každém kroku potkáte klobásky, rybí speciality, kozí sýry, čerstvý chleba, škvarky a jiné lahůdky. Mrkněte se, nad čím vším se vám budou sbíhat sliny.

Pro děti

Strašidla na hradě Okoř

Na hradě Okoři světla už nehoří… Zato tam bude 7. října spousta strašidel v podání divadla Řešeto, ze kterých se určitě budou radovat především děti. Originální vystoupení se konají v rámci prohlídek v 11, 13 a 15 hodin.

TIP Kafe.cz: Různé pohádkové nebo historické osobnosti provádějí i na jiných hradech a zámcích. Namátkou například na Sychrově, kde jsou podobné akce pravidelné. Prohlédněte si program.

Divadlo

Městské divadlo Brno – Jekyll a Hyde

Představitel hlavní dvojrole, herec Dušan Vitázek dostal za svůj výkon právem Thálii. Dušan je nejen skvělý profesionál, ale také krásný muž (přečtěte si rozhovor s Dušanem. Mimochodem... Věděla jste, že je manželem populární herečky Pavly Vitázkové, známé z první série seriálu Cesty domů?), takže rozhodně neprohloupíte, když si na některé z říjnových představení 13., 14. nebo 15. října objednáte lístky.
Lístky do divadla si můžete objednat ZDE.

Divadlo Bez zábradlí – Jakub a jeho pán (pocta Denisi Diderotovi)

Jiří Bartoška a Karel Heřmánek excelují ve vtipné, hravé a moudré komedii. Příběh o lásce, zradě a také o cestě za tím, kdo jsme a co určuje naše kroky je koncertem dvou herců, které kromě práce poutá i dlouholeté přátelství. Představení patří k tomu nejlepšímu, co pražské Divadlo Bez zábradlí nabízí.
Program si prohlédněte ZDE.

Sport

Jágr je doma

Legendární útočník hraje za Kladno, protože v NHL je výluka. To je přesně okamžik, kdy byste se měla k partnerovi přidat a na hokej vyrazit tentokrát s ním. Možná vás překvapí, jak hezký večer společně prožijete (zapomeňte na chvíli na dietu a nechte se pozvat na párek s hořčicí). Pokud jste single, na-vrhněte návštěvu hokejového stadionu kamarádkám a uspořádejte dámskou jízdu. Nikde jinde tolik chlapů pohromadě nepotkáte a kdo ví, jestli mezi nimi není někdo pro vás. Ostatně… Ani Jágr se za-tím neoženil.
Program hokejové extraligy na www.hokej.cz

Všechno o medu

Podzimní den českého medu

Dvanáctého října máte jedinečnou šanci poznat české medy. Na pražském farmářském tržišti Jiřák se představí různé druhy medu – medovicový, květový, smíšený, pastovaný, lipový… Chybět nebudou ani tradiční včelí výrobky. Využijte šanci a udělejte si v medu konečně pořádek.