Toto panorama „dobíjející baterky“ nás provází, vyjedeme-li z jakékoli ze čtyř středisek v údolí - ať je to Going, Ellmau, Scheffau, nebo Söll.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental (pozor, neplést s „Havlíčkovým“ Brixenem čili Bressanone v italské provincii Alto Adige) je totiž opravdu rozlehlé.

„Ztratit se tady však rozhodně nemůžete, vyznat se ve spleti jednadevadesáti vleků a lanovek a na 279 kilometrech propojených sjezdovek je fakt jednoduché,“ přesvědčuje nás průvodkyně Anita. „Orientační body totiž vidíte vždycky.“

Ve SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental je takových „občerstvovacích zastávek“ přes 80 a mnohé se podobně jako Brenner-Alm pyšní rovněž gurmánskou kuchyní. Dřív než dohoří polena v krbu uprostřed restaurace a muzikanti v kožených kalhotách dohrají, se však musíme zvedat.

Čeká nás adrenalinová cesta na sáňkách asi čtyři kilometry dlouhým toboganem. Není divu, že když dorazíme dolů do Ellmau (někteří řádně vyválení ve sněhu), míříme rovnou do baru, abychom se mohli podělit o své dojmy.

„Legrace a zábava, dobré jídlo i pití, stejně jako relaxace ve wellness patří přece k lyžařské dovolené. Nejde o to najezdit co nejvíc kilometrů, ale přinést si odtud zážitky na celý život,“ říká Ingrid Hochfilzerová, majitelka rodinného Aktiv Hotel Hochfilzer, a připíjí si s námi sklenkou vína.