Nedlouho před tím bylo nalezeno tělo bez hlavy pohřešovaného brněnského místostarosty. Aktuálně soud řeší případ rozčtvrceného podnikatele. Co vede vrahy k tak krutému jednání? Jde jen o snahu zamést stopy?

Pro kriminalisty jsou tyto případy oříšek. Těžko totiž lze pochopit jednání pachatelů, když oběť rozčtvrtí, aby ztížili zjištění její identity, ale pak části těla pohodí tak, aby se dříve či později našly, a tudíž se rozjelo pátrání. Má to nějakou logiku?

Nejdříve ruce, potom trup!

Otřesný mord aktuálně zaměstnává pražské kriminalisty. Na počátku loňského prosince náhodný svědek nahlásil policii, že na odlehlém místě na břehu Kunratického potoka v Praze 4, konkrétně poblíž křižovatky ulic Branická a Dolnokrčská, leží lidské ruce!

Případy posledních let

  • Leden 2009 - Mužský trup zabalený v igelitovém pytli našel u Všerub na Domažlicku myslivec, který šel dát lesní zvěři do krmelce potravu. Bavorská policie několik dní poté našla v řece Isar i paže, které k torzu patřily. Po několika dnech se ukázalo, že šlo o tělo obchodníka z Mnichova, jenž se stal zřejmě obětí loupežné vraždy. Vrah využil toho, že je Česká republika v schengenském prostoru a bez problému s ním odjel za hranice.
  • Srpen 2008 – V třídírně odpadů v pražské Malé Chuchli se našla část lidské ruky. Policisté zanedlouho zatkli podezřelé: tři rusky mluvící muže a jednu ženu. Později našli policisté u Hostivařské přehrady chodidlo, v únoru 2009 pak hlavu. Expertizy potvrdily, že ostatky patřily 24letému Bělorusovi. Nakonec byl z činu obžalován a na 13,5 let odsouzen 30letý Uzbek Šachzod Maksudov.
  • Červen 2007 - Pod hromadou klestí u Bučevsi na Jičínsku byly nalezeny pozůstatky ženy ve věku kolem 40 let, která zemřela maximálně pět let předtím. Policie se neměla čeho chytit, prověřovaly se záznamy v pátracích evidencích, a to i ve spolupráci v rámci Evropy.
  • Červen 2005 - Cestáři v propusti silnice u Kocourova na Klatovsku objevili dva igelitové pytle, které ukrývaly části rozřezaného mužského těla. Kriminalisté zjistili, že šlo o 53letého lesního dělníka z Klatov, podařilo se dopadnout i vraha: 29letou Andreu Kavkovou; byla odsouzena k 10 letům vězení, zemřela před nástupem do výkonu trestu.
  • Prosinec 2004 - U Radošovic na Benešovsku byl nahlášen nález těla ukrytého v tašce. Vrah oběť zbavil hlavy a levé nohy. Později se našla, končetina a v březnu 2005 i hlava: objevena byla na tramvajové zastávce v Praze.