Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických rozměrů a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě.

Důvody, proč na film do kina vyrazit:

  • Pokud milujete katastrofické, lehce hororové a zároven extrémně akční kousky, jste přesně divákem, který by měl na film do kina pelášit.
  • Herecký výkon Brada Pitta coby otce od rodiny a zachránce planety v jedné osobě je opět nepřekonatelný.
  • Film se hraje i ve 3D, takže bude ještě působivější.

Kritika říká:

Příliš akční, moc rychlé, lehce předimenzované. Nu, obrázek si musíte udělat sami...

Režie: Marc Forster
Předloha: Max Brooks (kniha)
Scénář: J. Michael Straczynski, Matthew Michael Carnahan, Da… (více)
Hrají: Brad Pitt, Mireille Enos, Matthew Fox, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair...

Podívejte se na ukázku k filmu

Zdroj: Youtube

V kinech teď také uvidíte: Muž z oceli - Superman se vrací nebo Podfukáři - Když kouzelníci vykradou banku