Mohlo by vás také zajímat: KINOTIP: Martin a Venuše nebo KINOTIP: Terapie láskou

Komedie

Na šrot

Jeffovi je právě 21 a plnoletost se musí pořádně oslavit. Zpít se na šrot se však nedoporučuje noc před největší zkouškou na medicíně.

Režie: Jon Lucas, Scott Moore
Hrají: Miles Teller, Sarah Wright, Justin Chon, Skylar Astin, Jonathan Keltz, François Chau, Dustin Ybarra

Zdroj: Youtube

Erotický sci-fi thriller

Mizející vlny

Dostat se do mozku někoho druhého. Vidět, co cítí, najít odpovědi na otázky, odhalit tajemství. Od filmu Věčný svit neposkvrněné mysli přes Počátek se největším dobrodružstvím stala cesta do lidské mysli. Sci-fi romance Mizející vlny vypráví příběh mladého informatika Lukase, který se zúčastní kontroverzního mezinárodního experimentu – vstupuje do mysli mladé ženy Aurory v komatu, aby ji pomohl navrátit vědomí. Jenže místo toho se zaplete do osidel ženiných vášní a fantazií, což zcela naruší jeho reálný život. Fantastické melodrama o lásce a touze po spojení je metaforou dnešního prorůstání technologií a mysli a zároveň tělesným dobrodružstvím, kde ohledávání vlastního těla nemá žádné limity.

Režie: Kristina Buozyte
Hrají: Brice Fournier, Marius Jampolskis, Frédéric Andrau, Gabija Jaraminaite, Maciej Marczewski

Akce

Smrtonosná past: Opět v akci

Bruce Willis se ve skvělé formě vrací se svou nejslavnější filmovou rolí - jako nezničitelný policejní detektiv John McClane. Tentokráte přijíždí do Moskvy, aby tady našel svého syna Jacka (Jai Courtney), který se mu poněkud odcizil. Johna ale čeká překvapení, zjistí, že i když jejich vztah otec - syn má k ideálu hodně daleko, jablko nepadlo daleko od stromu. Jack totiž v Moskvě působí jako tajný agent, chránící informátora z vládních řad Komarovova (Sebastian Koch). Otec a syn McClaneovi jsou nuceni překonat osobní neshody a nasadit vlastní krky, aby dostali Komarovova do bezpečí a odvrátili hrozbu katastrofálního zločinu v bezútěšném místě naší planety – v Černobylu.

Režie: John Moore
Hrají: Bruce Willis, Jai Courtney, Amaury Nolasco, Cole Hauser, Sebastian Koch, Julia Snigir a další

Zdroj: Youtube

Dokument

Otázky pana Lásky

Nový dokument scenáristky a režisérky Dagmar Smržové nahlíží do každodennosti mladého muže, postiženého schizofrenií. Třicetiletý Jiří Láska, jenž žije v podhorské vsi Batňovice poblíž Trutnova, se apatickým pacientům psychiatrických léčeben zásadně vymyká. Pomocí moderních technologií komunikuje s okolím, pečuje o své nejbližší a pozoruhodně uvažuje o smyslu života i o své klopotné existenci. Kronika, snímaná během jednoho roku, líčí jeho soužití se stařičkou babičkou i s nemocnou matkou.

Režie: Dagmar Smržová

Životopisný film

Pátrání po Sugar Manovi

Pátrání po Sugar Manovi vypráví neuvěřitelný, ale pravdivý příběh Rodrigueze: největší rockové hvězdy 70. let, která nebyla. Dva producenti objevili Rodrigueze na konci 60. let v kouřové mlze zapadlého detroitského baru. Byli ohromeni a přesvědčeni, že mu písně plné silných melodií a prorockých textů zajistí pověst největšího hudebníka své generace. Film byl oceněn Oscarem v kategorii Nejlepší dokumentární film roku 2013.

Režie: Malik Bendjelloul

Zdroj: Youtube