Jasmine je elegantní, okouzlující a zhýčkaná dáma, která má vše, nač si jen vzpomene. Její zdánlivě idylické manželství s bohatým podnikatelem Halem i bezstarostný život se v jediný okamžik rozpadnou na kousky. Jasmine se stěhuje ke své sestře Ginger, která má skromný byt v San Francisku. Jenže útěk z pohádkového stereotypu není tak jednoduchý. Jasmine s nechutí přijímá práci recepční v zubní ordinaci, kde přitahuje nechtěnou pozornost svého šéfa. Přes všechno si hodlá i nadále zachovat aristokratické způsoby, i když je emocionálně na dně a jejím nejlepším přítelem je koktejl antidepresiv a alkoholu. Když potkává Dwighta, šarmantního diplomata, který je uchvácen její krásou, oduševnělostí a stylem, má dojem, že nachází novou životní cestu. Jenže co vlastně Jasmine od svého života opravdu čeká? Komediální drama Jasmíniny slzy vypráví o důsledcích, které mohou nastat, když lidé zavírají oči před realitou a pravdou, kterou nechtějí vidět.

Důvody, proč na film do kina vyrazit:

  • Pokud jste milovníky filmů Woodyho Allena a zároveň chcete vidět něco, na co od něho nejste dosud zvyklí.
  • Protože neštěstí jiného nás vždy, přiznejme si to, trochu potěší a hlavní hrdince se život opravdu zhroutil jako domeček z karet.
  • Těšit se můžete na skvělé herecké obsazení, které vás určitě nezklame.

Kritika říká:

Kritika je v tomto případě dost mírná, takže aby si alespoň něco našla, opírá se do hlavní hrdinky. Ta je totiž vyloženě nesympatická, nad každým se povyšuje... Obrázek si udělejte sami.

Režie: Woody Allen
Scénář: Woody Allen
Hrají: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Michael Emerson, Bobby Cannavale, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Tammy Blanchard, Alden Ehrenreich, Peter Sarsgaard, Max Casella

Podívejte se na ukázku k filmu

Zdroj: Youtube

V kinech teď také uvidíte: Muž z oceli - Superman se vrací nebo Podfukáři - Když kouzelníci vykradou banku