PONDĚLÍ 11. 4. 2011

Život na zámku

Na obrazovky České televize se znovu vrací jeden z nejoblíbenějších a nejsledovanějších seriálů ze současnosti - dvaapadesátidílný Život na zámku. Potkáme se opět s početnou rodinou Králových, s babičkou J. Jiráskové, doktorem Králem v podání T. Töpfera, jeho ženou, profesorkou gymnázia, dcerou Simonou a synem Otakarem. Jádrem všech příběhů seriálu jsou osudy rodiny, žijící v menším českém městě.

  • Společně budete moci sledovat jejich snahu o výměnu bytu a získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou. A to na ČT 1 každé pondělí ve 14:00.

ÚTERÝ 12. 4. 2011

Velké romantické příběhy: Romeo a Julie

Kolikrát jste si posteskla, že byste chtěla zažít lásku, za kterou byste obětovala i život? Některým ženám se tento sen o dokonalosti splnil, jiné zatím čekají. Čekání si můžete zkrátit filmem Romeo a Julie. Tedy příběhem nejslavnějších milenců světa, rozdělených za života nesmiřitelnou nenávistí svých rodů, navždy spojených ve smrti, kterou vykoupili budoucí smír. Ze všech filmových i televizních verzí, které byly v průběhu mnoha desetiletí natočeny, je Zeffirelliho film nepochybně nejslavnější a nejlepší. Sledujte jej ve 20:05 na ČT 2.

Kafe.cz zjistilo:

  • V tomto zpracování slavného příběhu se poprvé - proti zažité tradici, ale tak, jak to Shakespeare napsal - v titulních rolích objevili mladičcí představitelé, skoro ještě děti: Leonard Whiting a Olivia Husseyová. Oba si také za svůj výkon odnesli Zlatý glóbus, kterým byl navíc oceněn i celý film. Z mnoha dalších mezinárodních cen, jichž se tomuto filmu dostalo, jsou samozřejmě nejprestižnější dva Oscary (ze čtyř, na které byl film nominován): za kameru a za kostýmy.

STŘEDA 13. 4. 2011

Společný dům

Všichni toužíme, ať už podvědomě nebo nahlas, po místě, které můžeme nazývat domovem, ve kterém chceme vychovat své děti, užívat si radosti i starosti s manželem a hlavně v něm spokojeně dožít. Jenže i v našem okolí se mohou objevit lidé, kteří nás o samou podstatu štěstí chtějí připravit.

  • Drama o stárnoucí vdově, nalézající nečekané přátele a pomoc proti chamtivým příbuzným, kteří ji chtějí připravit o dům, Společný dům sledujte na TV Nova v 9:35.

ČTVRTEK 14. 4. 2011

Michael

Přemýšlely jste někdy nad tím, jestli jsou mezi námi andělé, kteří nás ochraňují, pomáhají nás a navádí na cestě životem? Zasnít se i zasmát budete moci ve čtvrtek ráno, protože TV Nova vysílá romantickou komedii o novinářích, kteří potřebují sólokapra, a o poněkud netypickém andělovi, který si užívá života na americkém venkově. Skvělou roli na začátku neoholeného, obtloustlého, kouřícího a pijícího anděla si střihnul skvělý John Travolta.

  • Může ještě zklamaný anděl najít smysl života a navíc ve chvíli, kdy mu začíná padat peří a on ví, že moc času mu nezbývá? To uvidíte ve filmu Michael v 9:35.

PÁTEK 15. 4. 2011

Životní zkouška

V dnešní uspěchané době se děje spousta nekalostí a věcí, nad kterými kroutíme hlavami. Největším nešvarem jsou únosy. A neunášejí se jen děti, ale také dospělí lidé, a to z mnoha různých důvodů. Z pomsty, kvůli penězům i z politických důvodů. V pátek večer se můžete vžít do dramatu únosu spolu s Meg Ryan, které unesou manžela. Nemůže se spolehnout na nikoho, ani na policii, a proto jí začne pomáhat profesionální vyjednavač.

  • Další hvězdou filmu Životní zkouška je také Russell Crowe. Finále tohoto dramatu sledujte na TV Nova ve 22:05.

SOBOTA 16. 4. 2011

Sherlock: Slepý bankéř

Milujete klasické detektivní televizní příběhy? Řešení na první pohled neřešitelných vražd, zkoumání a vyšetřování ve vyloupených bankách či obdivování detektivů a jejich práce pod tlakem. A ještě když jsou přímo ze starého Londýna. Na obrazovkách se v sobotu objeví Sherlock Holmes a jeho věrný pomocník doktor Watson. Můžete společně s nimi řešit loupež v bance, kterou nezaznamenal bezpečnostní systém…a nejen to. Ale také problémy samotného pana Watsona, který se zamiluje a ještě bude obviněn z vandalismu.

  • Sherlocka Holmese a epizodu Slepý bankéř sledujte na ČT 1 ve 21:20.

Procházka v oblacích

V sobotu odpoledne už budete mít za sebou ženské povinnosti, jako je uklízení, příprava oběda nebo žehlení. Má být krásné počasí, a proto pošlete manžela s dětmi na procházku a sama se podívejte na krásného Keanu Reevse, který po návratu z války nejdříve ztratí manželku, ale vzápětí pozná novou ženu a pravou lásku. Srdce vám bude bušit a neodtrhnete oči od obrazovky až do konce filmu Procházka v oblacích.

  • Jak to? Protože i vy se budete ve 13:45 na TV Prima procházet v oblacích, a to s krásným chlapem.

NEDĚLE 17. 4. 2011

Zápisník jedné lásky

Lásky není nikdo dost…a i když je duben spíše měsíc srandy, láska v něm nesmí chybět. Psaly jste si někdy deník? A když ano, zapisovaly jste si do něj vzpomínky na letní lásku nebo lásku první? Pak ho určitě zkuste najít a při pročítání někdy vtipných vzpomínek si pusťte příběh chlapce, který by pro lásku udělal nemožné, a proto začal psát své vyvolené milostné dopisy. Vyhraje u dívky rozum nebo cit?

  • To sledujte ve filmu Zápisník jedné lásky ve 12:40 na TV Nova.