„Každý kámen čeká na svého majitele, na toho jediného pravého. Něco vás přitahuje k sobě a vy si ho prostě musíte vzít, i když jste třeba ve večerních šatech a nemáte kapsu, kam byste ho mohli schovat. Stačí se dívat kolem sebe s láskou, on už si vás svou energií vyhledá a osloví vás,“ říká Ivana Táboritská, jež se zabývá léčitelstvím.

Kameny podle ní patří k jedněm z takzvaných hlavních harmonizátorů na Zemi.

Kámen místo psychiatra

„Je v nich skryta síla prvotního vesmíru. Aby nám ji však mohly nerosty předávat, musíme je nejdříve vyčistit. Jen si vezměte, kolik lidí na ně v průběhu věků sáhlo a přenesli na ně tak automaticky svou energii, než se dostaly až k nám. Mohlo to trvat třeba několik stovek let,“ upřesňuje.

Očista je přitom velmi jednoduchá: omyjete kámen pod tekoucí vodou, případně ho vyčistíte kartáčkem a opláchnete. „Pak přichází zásadní fáze: osušíme ho, položíme na okenní parapet na sluníčko; ideální je dát ho ven, aby se nasytil čistou energií paprsků. Budoucí moc kamenu ještě zintenzivníte, když ho několikrát obrátíte, aby se pořádně nahřál ze všech stran,“ doporučuje Ivana Táboritská.

Pak už je postup jednoduchý: nerost umisťte na takové místo, odkud na něj vždy dobře uvidíte a odkud ho budete moci vzít kdykoli do dlaně, pohladit ho, hovořit s ním o svých potížích, nemocech a starostech, ale také třeba o štěstí a radosti. Důležité prý je sdílet s ním zlé i dobré. A s čím vším nám ještě náš osobní kámen pomůže?

„Především v rozhodování se, co je pro nás nejlepší, a poté v důsledném naplňování našich předsevzetí. V tomto procesu hrají samozřejmě nesmírnou roli naše představivost, víra, vůle, ale také péče o kámen a láska k němu," říká Ivana Táboritská.

„To, co aktivuje síly v něm, je naše přání, které příznivě zvyšuje naši duševní vitalitu,“ dodává s tím, že pravý kámen po delším styku s námi bude reagovat na naše podněty i myšlenky sám od sebe a bude do nás vysílat své pozitivní impulzy.

Odbornice však zároveň připomíná, že nemáme zapomínat na to vždy po určité době provést opět očistu kamene, protože jeho energie bude postupně slábnout tím, jak nám ji bude předávat v našich slabých chvilkách.

„O co více si budeme s kamenem povídat, hýčkat ho a považovat za svého kamaráda, o to více a rád se nám pak odmění. Berte si ho s sebou i na cesty, je to vlastně taková první pomoc v nesnázích,“ uzavírá léčitelka.

Svěřte se!

Nerost umisťte na takové místo, odkud na něj vždy dobře uvidíte a odkud ho budete moci vzít kdykoli do dlaně, pohladit ho, hovořit s ním o svých potížích, nemocech a starostech, ale také třeba o štěstí a radosti.