Kino

Cosmopolis – premiéra 9. 8.

Napínavý film Davida Cronenberga nás zavádí do blízké budoucnosti v New Yorku. Osmadvacetiletý nekorunovaný král Wall Streetu Eric Packer má všechno, nač si vzpomene. Jenže v ulicích Manhattanu dojde k záhadné explozi a Ericovo finanční impérium se začne hroutit. Zdánlivě poklidný svět se promění v peklo, na které Eric pohlíží jen přes okna své limuzíny. Jak dlouho bude trvat tato odysea a jak to vůbec dopadne?

Mrkněte na český trailer k filmu:

Zdroj: Youtube

Divadlo

Rozmarné léto – Divadlo v Celetné, Praha

Tematická divadelní inscenace podle známé humoristické novely Vladislava Vančury, pojednávající o trojici mužů z lázeňského městečka Krokovy Vary, potulných muzikantech a opuštěné plovárně, zpříjemní druhou polovinu léta. Kromě očekávaných monologů a dialogů hra okouzluje pravými akrobatickými kousky a kouzelnickými výstupy. Hudební podklady speciálně pro tuto inscenaci napsal skladatel a klavírista Petr Malásek. Více informací a vstupenky v ceně 390 korun naleznete na www.divadlovceletné.cz.

Knížka

Anne Laureen – Slunce nad Wahi-Koura, 320 str., 259,-, nakl. Moba

Helena de Villiers nemá lehkou situaci: stojí před rozhodnutím a musí prodat svůj zdroj obživy - vinici v Rheingau. Aby neskončila na ulici, překoná ostych a přestěhuje se za svou tchyní na Nový Zéland. Touží začít svůj život od píky, jenže nic není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Helena čelí bojům se svým konkurentem Mansonem, který se nebrání podlým taktikám. Do děje ovšem přichází přitažlivý majordomus Newman, který převrátí Helenin život naruby...

Máme pro vás ještě další tipy, kam za kulturou