Mohlo by vás také zajímat: Jaké vyšlo nové CD, kam zajít tento týden na koncert či výstavu

Kino

Klip – premiéra 30. 8.

Debutující srbská filmařka Maja Milošová miluje provokaci, upřímnost i rozumné zamýšlení se nad dnešním přetechnizovaném světem, ve kterém je pramálo místa pro lásku. A její film Klip, na kterém pracovala celkem tři roky, v sobě tohle všechno spojuje a představuje v podobě příběhu šestnáctileté Jasny, který je sám o sobě dost kontroverzní: bezhlavě se zamiluje do staršího Djoleho, se kterým na divokých mejdanech zkouší drogy, alkohol i vášnivý sex, který si natáčí na mobil. Přestože režisérka se pokusila autenticky zachytit život dnešních dospívajících, ve spoustě zemí byl její film přijat s velkým odstupem. Dokonce Rusko premiéru filmu zakázalo. Do českých kin se Klip, který dokonce vyhrál díky své autentičnosti a ztvárněním letošní festival v Rotterdamu, dostává 30. srpna. Poté ho můžete zhlédnout i v rámci festivalu Fresh Film Fest.

Podívejte se na krátký trailer k filmu Klip:

Zdroj: Youtube

Kniha

Zdravé těhotenství - vydavatelství Babyonline

Publikace se věnuje:

  • zdravé výživě,
  • zdravému vaření krok za krokem,
  • zdravému cvičení před, v průběhu těhotenství i po porodu.

Na jejím vzniku se podílela fyzioterapeutka Mgr. Kamila Vorlová, jež se dlouhodobě věnuje léčebnému cvičení žen, které nemohou otěhotnět, a vývojové stimulaci cvičením u dětí, a dále nutriční terapeutka Mgr. Jana Eliášová, která je rovněž autorkou zcela úžasných zdravých receptů.

Naprostým unikátem publikace je ovšem část Zdravé vaření krok za krokem. Jedná se o 16 pokrmů připravených pod odborným dohledem předními kuchaři na poli zážitkové moderní gastronomie, nafocených krok za krokem. Jsou jimi Michal Barták ze studia Divoká vařečka, známý z pořadu Sama doma, a David Viktorin, známý z podniků Valoria nebo U kastelána v Brně. Díky receptům nafoceným krok za krokem se může naučit zdravě vařit kterákoliv z žen. A uvidí, že to není složité, že i zdravé jídlo může být velmi chutné, zvláště po odtajnění některých kulinářských fíglů našich šéfkuchařů.

Publikace Zdravé těhotenství je pro maminky jednoduchým receptem na ozdravění životního stylu a v oblasti vaření zdravou, chutnou a hlavně oku lahodící alternativou.

Více informací najdete na: www.zdravetehotenstvi.cz

Divadlo

Příliš tichý nos – Nekázanka, premiéra 5. 9.

Sitespecific představení inspirované atmosférou povídek Franze Kafky s názvem Příliš tichý nos můžete v průběhu září navštívit v neotřelém prostoru, prázdné budově v ulici Nekázanka v centru Prahy. Umělecká dvojice režiséra Jana Nebeského a scenáristy Egona Tobiáše si pro svůj projekt vybrala čtveřici herců, která už sama o sobě zajišťuje velký teatrální zážitek: Lucie Trmíková, David Prachař, Tomáš Matonoha a Marek Daniel. Premiéra je naplánovaná na 5. září, ovšem představení se bude opakovat v průběhu září celkem dvanáctkrát. Více informací a nákup vstupenek v hodnotě 200 korun najdete na www.pq.cz/nekazanka.