Mohlo by vás také zajímat: Tipy, kam zajít na výstavu či jaké cédéčko stojí za poslechnutí

Kino

Svatá čtveřice – premiéra 23. 8.

Samotný podtitul filmu „Tohle si od Viewegha nepřečtete. To musíte vidět“, mluví za vše. A je pravda, že k filmu Svatá čtveřice režiséra Jana Hřebejka sepsal spisovatel Michal Viewegh původní scénář, který si nikde v knize nedohledáte oproti jeho zfilmovaným románům. Výsledkem je lechtivý příběh o dvou párech, které se rozhodly vyřešit ubíjející stereotyp manželských povinností po svém. Společně odjedou na ostrov Salt Cay v Karibiku, který svou romantikou nijak neoplývá – chybí silnice a stromy a počet tamních oslů s přehledem konkuruje počtu obyvatel na celém ostrově. „Jsou tam jen dva bary, které vypadají spíše jako chatrče. A jediný trochu větší hotel zdevastoval hurikán. I ten jsme pak při natáčení vzali do hry,“ prozrazuje režisér Hřebejk. Jak se nakonec tato nemravná komedie bude vyvíjet, se dozvíte v kinech od 23. srpna. Pro milovníky a milovnice Vieweghova humoru jak ušité.

Trailer k filmu prozrazuje jednu ze zásadních zápletek. Podívejte se:

Zdroj: Youtube

Kniha

Wayne W. Dyer a Lynn Lauber - Můj největší učitel (Příběhy každodenní magie)

Dr. Ryan Kilgore má i přes neveselé dětství všechno, co si přál, je profesorem na vysoké škole, má milující ženu a syna. Přesto ho však něco stále vnitřně sžírá, něco hledá. Ústředním motivem novely Můj největší učitel je hledání ztraceného otce, otce, kterého Ryan Kilgore nikdy nepoznal. Příběh pojednává o tom, že události z naší minulosti nebo lidé, kteří nám ublížili, si nezaslouží pomstu či odplatu, ale jsou spíše našimi učiteli. K tomuto osvobozujícímu poznání nakonec dospěje i hlavní postava této novely. Jak? To můžete sledovat krok za krokem v Ryanově místy až magickém příběhu.

Koncert

Dan Bárta & Robert Balzar Trio na Vyšehradě – 24. 8.

Spolupráce zpěváka Dana Bárty a kontrabasisty Roberta Balzara už trvá léta. Ovšem až před dvěma lety se oba muzikanti odvážili vydat první akustické dílo Theyories, album obsahující pro Bártu nejzásadnější skladby skrz žánry – od Björk, The Police, Simply Red až po Jamiroquai či AC/DC. Na živo skladby předvedou 24. srpna na Letní scéně na pražském Vyšehradě. Ceny vstupenek se pohybují kolem 600 korun. Více se dozvíte na www.letniscenavysehrad.cz.