Ozdobte maminkám den

Kdy a kde: 11. května 13:00 - 11. května 2014 17:00, PALLADIUM Praha, náměstí Republiky 1079, Praha 1, více informací na www.palladiumpraha.cz

Proč se tam vydat: Druhou květnovou neděli bude PALLADIUM patřit především maminkám, pro které bude mít nachystané dárky, soutěž o den se stylistkou a dárkové poukazy. Vybrané obchody k tomu nabídnou slevy a speciální nabídky.

Podrobnosti: V neděli 11. 5. od 13 do 17 hodin oslaví PALLADIUM spolu s maminkami jejich svátek. Ty, které zde v období 1. – 11. 5. nakoupí v hodnotě 500 Kč (mimo supermarket Albert), dostanou od PALLADIA dárek (platí pro prvních 200 maminek). Letos se mohou těšit na květinu, malý kosmetický dárek a originální látkovou tašku PALLADIUM. Navíc se mohou nechat vyfotografovat a zúčastnit se tak soutěže o DEN SE STYLISTKOU a DÁRKOVÉ POUKAZY v hodnotě 5 000 Kč na nákupy v PALLADIU! Dárky budou k vyzvednutí u hostesky u Infokiosku na patře 0, stejně tak i fotografování. Přehled slev a přesné informace o programu akce a soutěži naleznete na webu.

Zednářská zahrada 2014

Kdy a kde: 10. května 13:00 - 11. května 2014 15:00, Lednice – zámek, vstupné: 100 Kč, více info o zahradě i samotném zámku na www.zamek-lednice.com

Proč se tam vydat: V zámeckém parku v Lednici je vedle běžně známého procházkového okruhu vedoucího kolem zámeckého rybníku k minaretu i další, dnes zapomenutá zahrada, která čeká na své obnovení.

Podrobnosti: V sobotu 10. 5. 2014 od 13:00 do 16:00 hodin bude probíhat speciální prohlídka se zasvěceným průvodcem. Průvodce bude ukazovat zahradu na starých plánech a ukáže zájemcům zbytky původních alejí a staré stromy, které tvořily tuto jedinečnou zahradu. Prohlídka trvá asi jednu hodinu, sraz je u pokladny zámku, kde se kupují vstupenky. Od 17:00 do 20:00 hod. budou prohlídky začínat na louce Hubertce (na cestě od Maurské vodárny k Janohradu). Ve 20:30 - bude rozžehnuto 200 loučí, které osvítí zaniklé cesty a symbolicky probudí zahradu. Součástí programu bude i zahájení akce lesními rohy. Baterky s sebou. V neděli 11. 5. 2014 od 13:00 do 15:00 budou začínat prohlídky u zámku.

Jarní Floria v Kroměříži

Kdy a kde: 3. května 9:00 - 11. května 2014 17:00, Textil Invest s.r.o., K Výstavišti 4069/8, Kroměříž, Cena: 80 Kč, více na www.vystavistefloria.cz

Proč se tam vydat: 38. ročník tradiční pěstitelské výstavy Floria se letos teprve podruhé uskuteční v areálu nového výstaviště v Kroměříži. Deset tisíc tulipánů a narcisů, jako součást unikátních aranžmá, budou moci návštěvníci obdivovat v hlavní hale na ploše.

Podrobnosti: Tradiční výstava Floria JARO 2014 je určena všem zahradníkům, chatařům, chalupářům a milovníkům květin. Nabídka zahradníků pokryje celý sortiment od skalniček až po vzrostlé stromy. Obdobně jako v roce 2013 je jedna výstavní hala předurčena pro speciální výstavu řezaných jarních cibulovin, kdy se návštěvníkům představí řada druhů a novinek lilií, tulipánů a narcisů. Na výstaviště Floria bude jezdit speciální autobusová linka. Pravidelný spoj pojede na trase vlakové nádraží v Kroměříži přes Miličovo náměstí k výstavišti. Trasa v délce 6 km má celkem 6 stanovišť s možností nástupu i výstupu. Cílová stanice U výstaviště je umístěna v bezprostřední vzdálenosti chodu do areálu Florie.

Anifilm 2014

Kdy a kde: 6. května - 11. května 2014, Destinace Třeboňsko o. p. s., Třeboň, více informací na www.anifilm.cz/cs

Proč se tam vydat: Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm 2014 proběhne ve dnech 6. – 11. května v Třeboni. Nabídne to nejlepší z animované tvorby České televize, prezentaci filmových škol z USA, projekci animovaných filmů, nominovaných na Cenu Americké filmové akademie.

Podrobnosti: Festival představuje aktuální trendy, postupy, technologie a animační techniky. Podporuje rozpracované či zcela nové animační projekty, jejich tvůrce, producenty a distributory. Poskytuje prostor pro pozitivní konfrontaci a navazování nových kontaktů mezi filmovými profesionály z celého světa. Je určen tvůrcům a filmovým profesionálům, studentům, pedagogům, filmovým teoretikům a všem fanouškům animované tvorby včetně dětí. Anifilm chce dlouhodobě reprezentovat a propagovat Českou republiku, Jihočeský kraj a město Třeboň ve světovém kontextu.