Velký jezdecký den ve Slatiňanech

Kdy a kde: 28. června 2014, zámecký park Slatiňany, Velký jezdecký den Slatiňany

Proč se tam vydat: Národní hřebčín Kladruby nad Labem ve spolupráci se státním zámkem Slatiňany pořádá tradiční celodenní akci zasvěcenou koním a jezdectví. Program proběhne v atraktivním prostředí zámeckého parku. Uvidíte zde slavné starokladrubské koně a jejich drezuru.

Podrobnosti: Program probíhá v anglickém zámeckém parku. Při programu uvidíte drezury, výcvik Jízdního oddílu Městské policie Pardubice, chovatelskou ukázku, ukázky druhů zápřeží, čtverylku v dámských sedlech, křtiny hříbat a mnoho dalšího. Oblíbený zámek ve Slatiňanech zároveň slouží jako hipologické muzeum, proto se zde dozvíte mnoho informací o chovu koní. V parku najdete také pomník se sochou koně, ohrazené koňské výběhy, hřebčín, kde se natáčel seriál Dobrá voda, nebo takzvané dětské hospodářství, které je zmenšeninou venkovského stavení.

Všechny děti už se těší na prázdniny. Chcete jim udělat radost? Vyberte některý z tipů na vstupné zdarma nebo za symbolickou cenu.

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz!

Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 000 různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu svůj výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Slavnosti solné Zlaté Stezky v Prachaticích

Kdy a kde: 27. června - 28. června 2014, město Prachatice, Slavnosti solné Zlaté Stezky Prachatice

Proč se tam vydat: Tradiční renesanční městské slavnosti připomínají význam středověké obchodní stezky pro město Prachatice. Centrum Prachatic ožije v pátek a v sobotu historickým tržištěm a průvody v kostýmech, znít zde bude renesanční hudba, uvidíte divadelní představení, šermíře i kejklíře.

Podrobnosti: Přeneste se v Prachaticích do minulých století. Uvidíte soumarskou karavanu s koňmi i povozy naloženými solí. Dvoudenní všeobecné veselí nechá ožít soumary, kejklíře, klauny, řemeslníky, hudebníky a vlajkonoše. Okouzlí vás také noční průvod s pochodněmi a uvidíte vystoupení zahraničních souborů z partnerských měst. Na 24. ročníku vystoupí skupina Mandrage nebo zpěvačka Helena Vondráčková.

Více tipů na výlety po Česku na Kudyznudy.cz

Mezinárodní trienále v Jablonci nad Nisou

Kdy a kde: 29. června, různá místa v Jablonci nad Nisou, Mezinárodní trienále Jablonec

Proč se tam vydat: Jedinečná výběrová přehlídka současného českého skla a bižuterie začne 29. června v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. V rámci projektu Mezinárodní trienále JABLONEC 2014 se na čtyřech výstavách představí sedm desítek výrobců skla, bižuterie a šperku, dvacet originálních sklářských výtvarníků ze 14 krajů České republiky a 16 odborných sklářských a uměleckých škol ze tří zemí.

Podrobnosti: Už od 9 hodin uvidíte v hlavní budově výběrovou přehlídku TRENDY.DESIGN.PRODUKCE. V kostele sv. Anny se od 10 hodin otevře SKLENĚNÁ REPUBLIKA. Od 13 hodin pak bude v Galerii N zpřístupněna výstava A.TO.MY!, prezentující práce slovenských středních odborných a vysokých škol. Ve stejnou dobu začne doprovodný program na letní scéně Eurocentra, který nabídne Glass AJETO Dixieland, komedii „Tři v tom“ a na cimbálovou muziku. Celý den bude vstup zdarma. Pro hravé návštěvníky v muzeu připravili také soutěž „JELENOBRANÍ aneb Komu se nelení, tomu se jelení“.

Více tipů na výlety po Česku na Kudyznudy.cz

Párty na parníku

Kdy a kde: 28. 6. 2014, nalodění 18.00 hodin na Náplavce, Praha - Výtoň

Proč se tam vydat: Po loňské úspěšné akci na parníku se Infinity restaurant & Music Bar rozhodl i letos vyjet oslavit s vámi příchod léta na parníku. Těšit se můžete na grilování na horní palubě, skvělé drinky a příjemný personál.

Podrobnosti: Parník o kapacitě 150 lidí vyplouvá po 18. hodině z Náplavky, zpět zakotví přibližně kolem 23. hodiny. Na horní palubě je grilováni u dvou baru vás obslouží náš příjemný personál. Čekají na vás míchané drinky, vybraná italská vína a prosseco. Po celou dobu plavby bude atmosféru vytvářet DJ Sasha Vee a DJ Robin. Ceny vstupenky činí 300 Kč a lze je zakoupit v Restaurant & Music Baru INFINITY, Chrudimská 2a, Praha 3 nebo na místě. Nezapomeňte na námořnický dresscode.

Více tipů na www.infinitybar.cz