Den podnikavých žen

Kdy a kde: 1. veletrh a konference v jednom Den podnikavých žen, 12. října na Brněnském výstavišti, 9:00 – 18:00

Proč se tam vydat: Problematika práce žen na a po mateřské dovolené, podpora drobných živnostníků a částečných úvazků – to jsou ožehavá témata, která narážejí při snaze o jejich řešení na velké překážky. Projekt ŽENY s.r.o. je tu od toho, aby je pomáhal z cesty odstranit, sdružuje podnikavé ženy a právě chystá uvedení unikátního produktového katalogu plného zajímavých českých a slovenských výrobků, práce, za kterou stojí konkrétní ženy.

Podrobnosti: Katalog bude pokřtěn 12. října 2013 v Brně na setkání s názvem „Den podnikavých žen“. Zúčastněte se, spojme se, pomáhejme si, obchodujme mezi sebou, inspirujme se! Na setkání se vše bude točit kolem podnikání a možnostech zapojení do projektu ŽENY s.r.o. ŽENY s.r.o. jsou dílem velkého nadšení a cíl je jednoduchý – pomoct všem ženám, které chtějí podnikat. Jestliže si chcete přivydělat, můžete se do projektu zapojit se svým podnikatelským záměrem, nebo se stát ambasadorkou ve vašem regionu. Se všemi otázkami ohledně podnikání a zapojení se do projektu vám pomohou právě na veletrhu v Brně. Více o projektu ŽENY s.r.o. se dozvíte na www.zenysro.cz.

Velká pardubická

Kdy a kde: 123. ročník Velké pardubické České pojišťovny, Dostihový spolek a.s., 13. října, 10:00 - 18:00, Pardubice, vstupné: 190 Kč – 2 800 Kč

Proč se tam vydat: Steeplechase cross country Velká pardubická je sportovní a společenská událost s nejdelší tradicí u nás. Je nejtěžším a nejstarším dostihem, při kterém musí koně překonat celkem 31 překážek včetně jednoho z nejtěžších skoků na světě – Taxisova příkopu. Už jen to je důvod ji vidět na vlastní oči.

Podrobnosti: Letošní favoritkou je loňská vítězka původem francouzská klisna Orphee des Blins, kterou vede Jan Faltejsek. Na paty jí bude šlapat Josef Váňa st. s Tiumenem. Pro Váňu by to byl již devátý triumf a pro Tiumena vítězství čtvrté. Pokud by se mu to povedlo, srovnal by skóre s nejúspěšnějším koněm historie ryzákem Železníkem, který právě jako jediný kůň dokázal zvítězit 4x vždy v sedle s žokejem Josefem Váňou. Zajímá vás trochu historie Velké pardubické? Jedinou ženou, která kdy zvítězila, byla Lata Brandisová v roce 1937 s klisnou Normou. Mnohem více z historie se můžete dozvědět, pokud se vydáte na prohlídku závodiště s průvodcem. Ten vám převypráví ty nejzajímavější příběhy a ukáže všechny překážky.

Designblok 2013

Kdy a kde: Dny designu v Praze se konají ve třech základních zónach – v Holešovicích, Karlíně a na Starém a Novém Městě od 7. do 13. října 2013

Proč se tam vydat: Milujete design? Zajímáte se o vychytávky do interiéru? Pak musíte navštívit letošní Designblok. Ten se orientuje na všechny oblasti designu, a to od interiérových expozic až po prezentace šperků, oděvů i užitkového designu od těch nejlepších českých návrhářů.

Podrobnosti: Hlavním výstavním prostorem je Superstudio Nákladové nádraží Žižkov. Designblok 2013 obsadí bývalé sklady v několika úrovních, celým areálem bude procházet prezentace výrobců, jedna z hal bude věnována tvorbě škol a plánuje se i expozice na železničních vozech. Druhým objektem je Openstudio Kafkův dům u Staroměstského náměstí. Letos by měl být speciálně zaměřen na prezentaci designérských studií, módních návrhářů a designerů šperků. K vidění by mělo být celkem 50 expozic i tvorba nadějí českého designu v projektu Designblok Talent Card. Třetím výstavním prostorem je Art House Colloredo-Mansfeldský palác nacházející se u Karlova mostu. Nabídnout by měl výstavy současného českého a zahraničního uměleckého designu, které vybírali sami kurátoři Designbloku.