Pro milovníky historie: Giganti doby ledové

Kde: pražské Výstaviště od 9. března do 27. dubna

Proč tam jít: Lepší příležitost, jak vidět dokonalé modely jedenácti největších zvířat z doby ledové, mít nebudete. Modely pravěkých zvířat byly zhotoveny v životní velikosti.
Giganti představují kolekci jedenácti nejimpozantnějších tvorů, kteří žili v době ledové. I když všechna zvířata už zažila nastupující éru člověka, jsou nám jejich podoby velmi vzdálené. Teoreticky všichni považujeme za nejimpozantnější zvíře té doby mamuta a za nejnebezpečnějšího šavlozubého tygra. Tady se ale přesvědčíte, že vedle nich žila mnohem větší monstra.

Pro milovníky zimních sportů: Světový pohár ve snowboardingu

Kde: Špindlerův Mlýn 15. až 16. března.

Proč tam jít: Vzhledem k tomu, že znovu padá sníh a přituhlo, považujeme za dobrý nápad ještě si užít lyže nebo prkno. Vyražte do Špindlu a až vás vlastní ježdění nebude bavit, udělejte si přestávku, abyste mohli sledovat ty nejlepší. Koná se tam Světový pohár ve snowboardingu FIS, který bude hostit jednu z pěti soutěží ve slopestyle.
Jde o velmi atraktivní disciplínu plnou skoků, triků a přejezdů po zábradlí na vymezené trati.

Pro milovníky poutí: Matějská pouť v Praze

Kde: Výstaviště Praha

Proč tam jít: Atrakcí je připraveno přes sto třicet. Ty, které určitě čekáte (řetízkáče, lochneska, horská dráhy, ruské kolo…), i ty, které jsou úplně nové, jako například třípatrový strašidelný dům nebo rodinná horská dráha.
Koho nelákají atrakce, ten si samozřejmě může zamlsat na obvyklých pouťových dobrůtkách nebo si od partnera nechat romanticky vystřelit růži.

Pro milovníky tance: Break Dance v SaSaZu

Kde: Bar SaSaZu Praha 16. března akce Rockin Champ

Proč tam jít: Do hlavního města má namířeno osm nejlepších evropských týmů pouličního tanečního stylu breakdance. Pozvané týmy doplní osm nejlepších skupin z kvalifikace soutěže, mezi které se mohou probojovat také čeští a slovenští tanečníci. Všichni se poté prostřednictvím tance poperou ve velkém finále akce Rockin Champ 16. 3. 2013 od 21 hod v clubu SaSaZu. Jak obstojí Čechy a Slovensko v této mezinárodní zkoušce? A která země si vytančí absolutní prvenství? Nenechte si ujít taneční bitvu letošního roku. Rockin Champ startuje již ve 14 hod kvalifikací více než 80 přihlášených týmů z mnoha zemí Evropy. Kvalifikace proběhne formou exhibičních soubojů tzv. battlů, z nichž odborná porota vybere 8 nejlepších, kteří se potkají se zahraničními hosty ve velkém finále od 20 hod.

Mohlo by vás také zajímat: Pět aquaparků, které vás 100% nezklamou