Zvířátka se rozhodnou, že si postaví kadibudku. Za týden jde okolo lev a kouká, ve dveřích je díra. Svolá všechny zvířátka a ptá se, co to má znamenat. Přihlásí se zajíček: "Já bych o tom něco věděl. Jdu tak kolem a v kadibudce medvěd, ten najednou vystrčil pracku, chytil mě, vytřel si se mnou prdel a vyhodil mě skrz dveře ven." Všichni usoudí, že medvěd je moc velký, tak se s ním přeci nebudou hádat a raději dveře opraví.

Po čase jde opěk kolem lev a kouká, ve dveřích je ještě větší díra než prvně. Tak zase svolá všechna zvířátka a ptá se, co to má znamenat. Přihlásí se liška: "Já bych o tom něco věděla. Jdu tak kolem a v kadibudce medvěd, ten najednou vystrčil pracku, chytil mě, vytřel si se mnou prdel a vyhodil mě skrz dveře ven." Opět všichni usoudí, že medvěd je moc velký, tak se s ním přeci nebudou hádat a raději znovu dveře opraví.

Po nějaké době jde opět okolo lev. Kadibudka je úplně zničená, roztřískaná... Svolá zvířátka a ptá se, co má tohle znamenat. Přihlásí se ježek: "Já bych o tom něco věděl...."