Nesnažte se telefon opravovat sami

Pokud jste neustále připojeni na internetu, do telefonu si můžete snadno natáhnout vir, který vám se softwarem může udělat pořádnou paseku, a na problém mnohdy nepřijdete, dokud není příliš pozdě. Pokud se vám tedy telefon zpomalí, sníží se životnost baterie či se vám zasekává, obraťte se na techniky, kteří vám telefon opraví, ať už se jedná o prasklý displej či právě o problém se softwarem.

Neberte s sebou telefon vždy a všude

Existují situace, kdy ho opravdu nepotřebujete. Ať už se jedná o večerní koupel ve vaně nebo výškové práce. Pokud telefon například vykoupete a nevyhledáte okamžitě servis, šance, že se vám jej podaří zprovoznit, je minimální. Vyhýbejte se také vlhkému prostředí či písku na pláži, který se vám tam může dostat, než byste řekli švec.

Šetřete baterii, a tím i celkovou životnost

Pokud nepotřebujete být online, vypínejte data a naučte se telefon vypínat i přes noc. Stejně tak dodržujte pravidlo úplného vybití a nemějte telefon na nabíječce, když to není potřeba. Tím prodloužíte životnost baterie a nebude se vám tak rychle vybíjet.

Dejte si pozor na změny teplot

Velké mrazy či naopak horké počasí telefonům také nesvědčí. Nemějte váš smartphone dlouho na slunci, raději ho držte ve stínu a v zimě jej chraňte krytem, co to jde.

Telefon dětem do rukou nepatří

A to i přesto, že se jedná o jediný způsob, jak dítě alespoň na chvíli umlčet. Když váš potomek jinak nedá a telefon si oblíbí natolik, že se po něm sápe, kdykoli ho vidí, pořiďte mu v hračkářství plastovou náhradu, u které vám bude jedno, že jej batole bude žužlat.

Bez krytů na telefon se neobejdete

A to obzvláště v situacích, kdy jste zvyklí nosit telefon v batohu či v kabelce. Nejen, že se může lehce poškrábat displej, ale telefon zaneřádíte prachem a jinými smítky, které se v tašce nacházejí. Kupte si kvalitní kryt, který něco vydrží, a zakryje i přední část telefonu. U specializovaného servisu iLoveServis, který najdete v Praze, Brně a Ostravě, navíc máte na tyto doplňky slevu, pokud jste držitelem karet ISIC, ITIC a ALIVE.

Pokud máte z nového modelu, který jste nedávno pořídili, radost, o to více dbejte na to, abyste s ním zacházeli jako v peřince. A to hlavně v případech, kdy vás stál půlku výplaty. A pokud se vám s ním přece jen něco stane, neházejte flintu do žita, ale raději vyhledejte pomoc ve specializovaných servisech, které vám telefon ve většině situacích zachrání.