ROMANTICKÁ KOMEDIE

Francouzský polibek, TV Nova, 25. 10. 2011, 9:40

Láska znásobená romantickým letním prostředím dokáže zamíchat s lidskými osudy. A doslova zboří hlavním aktérům jejich vysněný domeček z karet. O tom se přesvědčí Meg Ryan v roli mladé a spořádané Američanky, která se vydává do Francie, aby získala srdce záletného snoubence. A na cestě za láskou a pomstou potká toho osudového muže. Tahle skvělá komedie s mistrně napsaným scénářem vám ihned zvedne náladu a ve vzpomínkách se vrátíte na sluncem zalité pláže s bílým pískem.

LETNÍ MELODRAMA

Moje první láska, TV Nova, 26. 10. 2011, 9:50

Pamatujete ještě na své letní prázdniny na táboře nebo u babičky? A pamatujete na svoji první lásku? Ta se nám z mysli snad nikdy nevytratí a s nostalgií na ni často vzpomínáme. Stejně jako jedenáctiletá Vada v melodramatu o strastech dospívání, první lásce a potížích s láskou dospělých. Příběh situovaný do sedmdesátých let vypráví o dětském světě nejen pro dětské diváky. V hlavních rolích excelují Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd, Anna Chlumsky a Macaulay Culkin.

Kafe.cz zjistilo:

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek.

KOMEDIE

50x a stále poprvé, TV Nova, 28. 10. 2011, 14:50

Dokonale svobodomyslná Havaj, bílé pláže vybízející k odpočinku, hořící slunce a průzračné a teplé moře…idylka, ve které není vůbec těžké se zamilovat. A dokonce i 50x za sebou do stejného muže. Stejně jako se to stalo Adamu Sandlerovi a Drew Barrymore v romantické komedii o ztrátě paměti, vytrvalosti a o tom, že každá první pusa je ta nejlepší. A co vám můžeme při sledování zaručit? Rozhodně smích!

Kafe.cz zjistilo:

  • Lucyina nemoc, antrogenní porucha paměti, opravdu existuje. Ve filmu jí trpěla už např. ryba Dory v Hledá se Nemo. Dokonce stále žije žena, která si svého muže taktéž nepamatovala, a on ji každý den musel přesvědčovat, že se milují.

PRÁZDNINOVÁ KOMEDIE

Účastníci zájezdu, TV Nova, 30. 10. 2011, 20:00

Vraťte se ve vzpomínkách nejen do léta, ale do typicky českého léta v podobě bláznivé cesty autobusem na dovolenou v Chorvatsku. Kdo z nás alespoň jednou nezažil pravou čecháčkovskou dovolenou u moře. Pravidelní „účastníci“ se možná v některých komických situacích uvidí. Film byl natočen podle románu v současnosti nejúspěšnějšího českého spisovatele Michala Viewegha. V hlavních rolích uvidíte třeba Annu Polívkovou, Evu Holubovou, Bohumila Klepla nebo Květu Fialovou.

Kafe.cz zjistilo:

  • Letní počasí ve filmu je jenom zdáním. Ve skutečnosti byla hercům při natáčení pěkná zima. Italské počasí zlobilo a zastavilo se na 13 stupních Celsia.
  • Natáčení v autobuse bylo náročné, a to proto, že se neustále musely vyndavat a nandavat sedačky, aby se do autobusu vešla kamera. Pár záběrů se tak točilo celou noc s autobusem jezdícím dokola na dálnici Praha – Brno.