Černá Hora - lepší Chorvatsko

Dovolená u Jaderského moře patří dlouhá léta mezi evergreeny. Pokud máte Chorvatsko zbrázděné křížem krážem, zavítejte na Balkánském poloostrově o kus jižněji. Za opravdu nízkou cenu zažijete chytlavou atmosféru Balkánu v podání Černé Hory.
Navíc můžete klasickou dovolenou u moře skloubit s horskou turistikou v překrásných Dinárských horách. Příroda je hlavní devizou Černé Hory – na výlet se můžete vydat třeba i do jednoho z pěti černohorských národních parků.

Korsika – ostrov Napoleona a Victora Huga

Francie s italským nádechem a něčím navíc. Tak se dá velmi zjednodušeně charakterizovat ostrov Korsika. Určitě vám učaruje atmosféra městeček – ať už se jedná o Porto-Vecchio a Bonifacio v jižním departmentu, nebo Bastii, městečko na severu, kde v dětství pobýval Victor Hugo.

Úzké uličky, všudypřítomné kavárny, historické domy a rybí trhy. Korsické pláže jsou zasypány bílým pískem, který vám v kombinaci s průzračně čistým mořem vyrazí dech. Pokud se vydáte na jih Korsiky, třeba již k zmíněnému Bonifaciu, můžete sednout na trajekt a vydat se prohlédnout si nedalekou Sardinii. Na nejvyšší hoře Korsiky Monte Cinto se i v létě můžete brodit ve sněhu…
Korsika vám ukáže spoustu svých tváří. Jednu líbeznější než druhou.

Maroko – tak blízké a vzdálené zároveň

Pokud vás láká „vytáhnout paty“ z Evropy a ochutnat trochu exotiky, vydejte se na last minute dovolenou do Maroka. Maroko dělí od Evropy Gibraltarský průliv, tedy pouhých 35 kilometrů. Ale i tak krátká vzdálenost, odpovídající například cestě z Prahy do Kladna, může být hranicí pro dva velice rozdílné světy.

Města jako Rabat, Tetuán, Fés nebo Marrakesh oplývají mnoha islámskými architektonickými skvosty – důkazem budiž historické jádro Fésu, které figuruje na seznamu památek UNESCO. Agadir nebo Saidia zase nabízí krásné pláže, ze kterých se vám nebude chtít jet domů. Posledním trendem je také golfová turistika, za kterou se do Maroka můžete vydat. Tak na co ještě čekáte?

Nabídku najdete na www.etravel.cz.