To se ukázalo před pár lety, když Dorothea zemřela v Ústřední kalifornské ženské věznici v Chowchille. Smrt znovu vynesla do čela žebříčku prodeje kuchařských knih její spisek Vaříme se sériovou vražedkyní. Těžko říct, co vede lidi ke koupi takové knihy...

Dorothea neměla moc šťastné dětství. Od devíti let byla úplný sirotek a nějaký čas strávila v sirotčinci, brzy se jí ujali vzdálení příbuzní, u kterých vyrostla. Vystřídala různá zaměstnání, nakonec zakotvila v domě s pečovatelskou službou, kde se starala o staré lidi. Po letech se rozhodla, že si otevře vlastní penzion pro lidi bez domova.

Mnoho z jejích nájemníků byli buď alkoholici nebo schizofrenici. A všichni byli zřejmě svou paní domácí zavražděni. Policie se domnívá, že by mohla mít na svědomí životy až 25 mužů.

Své zločiny měla perfektně promyšlené. Od nebožáků, kterým nabídla střechu nad hlavou, získala právo manipulovat s jejich sociálními dávkami. Zakázala jim používat telefon, kontrolovala jejich poštu. Z většiny peněz, které klientům chodily, si žila na vysoké noze, nájemníkům nechávala jen nezbytné minimum. Zatím co oni živořili, Dorothea si kupovala luxusní oblečení, parfémy a dokonce i plastické operace. Těsně před zatčením podstoupila nákladný facelift.

Dorothea Puente nikdy nepřipustila, že by udělala něco špatného, neomluvila se za své činy, necítila vinu.

"Pečovatelka" byla nakonec obviněna z devíti vražd, prokázat se jí však podařilo pouze tři. I tak měla dostat trest smrti. S poukazem na těžké dětství jí ale Nejvyšší soud udělil pouze doživotní trest bez možnosti propuštění (rozhodl o tom nejtěsnějším poměrem hlasů 7:5).

Dorothea se za mřížemi rozpomněla, že svým chovancům v penzionu také vařila. „Ráda jsem se o ně starala a připravovala jim lahůdky, pro které mě zbožňovali,“ prohlásila v televizním rozhovoru k vydání své kuchařky. Za nejoblíbenější pokrm svých obětí označila mexické tamales. Měly prý rády i kuřecí polévku, vegetariánské hamburgery a jablečný koláč.

Kuchařka se v USA stala hitem už při prvním vydání v roce 2004, nový zájem o ni vzbudil odchod autorky z tohoto světa. Všechny peníze, které prodej knihy vydělá, by měly teoreticky patřit příbuzným obětí. Na to se ale nějak zapomnělo…