KOMEDIE

Život je stres, TV Nova, 18. 7. 2011, 20:00

Rodina nadevše…měli bychom ji ctít a členům rodiny v nouzi pomáhat. Většině z nás se milovat rodinu velmi dobře daří, ale v mnoha případech jen tehdy, když je vidíme 2x do roka, protože bydlí na opačné straně republiky. Jaké to je, když se k mladé rodině na dobu neurčitou nastěhuje matka, s níž rozhodně není snadné žít. Sledujte již v pondělí se skvělou Diane Keaton v hlavní roli.

HOROROVÁ KLASIKA

Rosemary má děťátko, ČT 1, 19. 7. 2011, 22:25

Mrazivý snímek režiséra polského původu Romana Polanského vznikl v roce 1968 jako adaptace stejnojmenné knížky Iry Levina. Patří k nejpůsobivějším hororům své doby, přičemž se prakticky obešel bez trikových efektů. Jeho hlavní devízou je tajuplná atmosféra se stále se stupňujícím napětím a také vynikající herecký výkon Mii Farrowové v titulní roli. Snímek nicméně získal Oscara za ženský herecký výkon ve vedlejší roli, nominován byl ještě za scénář podle předlohy.

THRILLER

Sedm, TV Nova, 22. 7. 2011, 22:25

Nemůžete spát? Pak si dopřejte herecký koncert těch největších hollywoodských hvězd Morgana Freemana, Brada Pitta, Kevina Spaceyho a Gwyneth Paltrow. Detektivní příběh nás zavede do prostředí vražd podle sedmi smrtelných hříchů. Dva detektivové půjdou po stopách vyšinutého vraždícího psychopata, který za sebou nechá sedm mrtvých hříšníků. Myslíte, že se budete bát? Kouzlo Brada Pitta vám to vynahradí.

KRIMINÁLNÍ RETRO KOMEDIE

Chyť mě, když to dokážeš, TV Nova, 23. 7. 2011, 15:35

Příběh o povedeném a talentovaném podvodníkovi a padělateli Frankovi Abagnelovi v podání Leonarda DiCapria byl inspirován skutečnou událostí. A rozhodně se u něj nebudete nudit a nejen kvůli tomu, že vznikl pod taktovkou Stevena Spielberga. Policistou, který nadaného mladíka honí po celých státech, není nikdo jiný než charismatický Tom Hanks. Zajímavostí je, že ve filmu se v podání francouzského policisty mihne i pravý Frank Abagnale, který se po svých „vylomeninách“ stal součástí americké FBI.

FILMOVÝ ROMANTICKÝ MUZIKÁL

Moulin Rouge, TV Prima, 24. 7. 2011, 22:10

Přeneste se v neděli večer do Paříže na přelomu 19. a 20. století a zažijte skrze televizní obrazovky atmosféru lehkovážného ale uměleckého světa v kabaretu Moulin Rouge. Umělecká čtvrť Montmarte přilákala mnohé umělce a mezi nimi i spisovatele Christiana v podání Ewana McGregora objevujícího zdejší bohémskou revoluci. Uvolněná atmosféra fandí lásce a spisovatel se zamiluje do tanečnice Satine, kterou výborně zahrála Nicole Kidman. Užijte si zpěv, užijte si tanec a lásku, užijte si revoluci a dokonalé barvy.