Sednete si někam, kde je vám příjemně, a chodidla (klidně už v ponožkách) vložíte do přesných odlitků svých stop. Jsou vysoké asi tři centimetry, po obvodu potažené filcem a bavlnou a byly vyrobeny z přírodního materiálu, jehož identitu však autor odmítá prozradit.

„Jejímu vývoji jsem se věnoval déle než rok. Docílit toho, aby se jednalo o pevnou a přitom velice lehkou hmotu, nebylo vůbec jednoduché,“ upřesňuje Zbyněk Nestor, jehož dílo váží maximálně 1,5 kg. Léčitel, který je schopen vidět auru druhých lidí a věnuje se astrálnímu cestování i uzdravování na dálku, je navíc manuálně zručný – původní profesí je totiž tesař.

Boty z polodrahokamů

Kouzlo odlitků však spočívá v něčem zcela jiném. „Chodidla dáte na drahé kameny, jejichž složení i umístění jsem vážil velice pečlivě. Nakonec je zde zasazeno sedm druhů vzácných kamenů, které odpovídají stejnému počtu čaker, jež bychom mohli definovat jako nástroj sloužící k výměně energie mezi univerzálním a lidským energetickým polem,“ vysvětluje Zbyněk Nestor.

Poloha těchto sedmi center odpovídá umístění hlavních nervových pletenců v našem těle. První – kořenová – čakra má na svědomí fungování páteře, ledvin a nadledvinek, zobrazuje naši životní sílu a posílit ji můžeme červeným jaspisem.

Druhá – sakrální – čakra ve stopách zastupuje karneol, který zlepšuje naše vztahy a sex, a co se zdravotní stránky týká, působí na pohlavní orgány. Třetí čakra je solární, odpovídá žaludku, játrům, žlučníku a nervovému systému; je to sídlo emocí a ty zmírňuje jantar.

Funkci srdce vylepšuje jadeit umístěný v reflexní zóně stejnojmenného orgánu na chodidle (čtvrtá čakra). Pátou – krční – čakru (spravuje hlasové ústrojí, plíce, štítnou žlázu a schopnost komunikace) zastupuje chalcedon, šestou zvanou Třetí oko ametyst (působí na hypofýzu, uši, nos a na vnímání světa) a poslední čakru – korunní (má na starosti mozek a vztah ke spiritualitě) křišťály.

Poseďte si jako král

„Jedná se o energeticky velice silné pole. Když chodidla do stop položíte, ucítíte po chvilce brnění v nohou a pak po celém těle, které se tak postupně harmonizuje,“ popisuje Zbyněk Nestor.

Pokud se týká dávkování tohoto „léku“, doporučuje položit si nohy do odlitků v nejklidnější dobu dne, nejprve třeba jen na 10 minut a pozvolna čas prodlužovat. „Můžete si odpočinout formou meditace a vypustit všechny myšlenky, nebo tak naopak sedět třeba u počítače či před televizí,“ uzavírá.