Pivní lázně Dolní Bousov

Proč tam jet: Přesvědčte svého miláčka, že pivo se nemusí jen pít. Pivní lázně jsou hit posledních dvou let – vyzkoušet si je můžete na více místech v České republice – například také v Harrachově. Novinky (zvlášť ty, které vám mohou pomoct po estetické i zdravotní stránce) by se vyzkoušet měly. Ostatně... Pokud už máte nějaké poznatky, podělte se o ně s ostatními v diskusi k článku.
Na co se můžete těšit: Na koupel s příměsí pivních kvasnic, které by se daly klidně označit za zázrak. Taková koupel podporuje regenerační schopnost kůže, celkově zklidní kožní problémy a uklidní pošramocené nervy. Pivní lázeň je vhodná při léčbě lupénky, celulitity a akné. Dopřát si ji můžete ve dvou ve speciální vaně. Kromě toho si určitě vyberete i z další nabídky wellness procedur.
Tip na výlet: Vzhledem k tomu, že se ocitnete v oblasti Českého ráje, máte k dispozici nepřeberné množství tipů na výlet. V nedaleké Sobotce je zámek Humprecht, nebo si dopřejte procházku podzimní přírodou údolím Plakánek, které najdete pod hradem Kost.

Kde zjistíte víc: www.relaxbousov.cz

Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves

Proč tam jet: Protože tady díky dvěma silným sirným pramenům léčí převážně pohybový aparát a kožní problémy už více než sto let. Ne nadarmo jsou v nabídce i víkendové pobyty. Ani vám nemusí nic být, kromě úbytku energie a přetažení, a odjedete odtud jako znovuzrození.
Na co se můžete těšit: V ceně dražší verze víkendového pobytu je kromě ubytování a polopenze zahrnuta vstupní lékařská prohlídka, čtyři lázeňské procedury – aromatická koupel, sirná koupel, dvě klasické masáže, jednou sauna nebo dvakrát půjčení kola a denní možnost využít bazén. Přesto se vejdete do sympatických třech tisíc korun.
Tip na výlet: moravské Slovácko
je nádherný kus republiky a nebude se vám chtít domů. Jedenáct kilometrů vzdálené je zajímavé Muzeum lidových pálenic, které bude bavit i vašeho partnera.
Kde zjistíte víc: www.laznenovaves.cz

Sanatoria Klimkovice

Proč tam jet: Poblíž Ostravy by lázně nejspíš hledal málokdo. A přece existují a jsou dokonce vhodné i pro děti. Ani ve dvojici s partnerem se však rozhodně nebudete nudit. Procedur je v nabídce tolik, že to je na několik rozmazlovacích víkendů během celého podzimu i zimy!
Na co se můžete těšit: Čekají vás nejrůznější druhy masáží (včetně oblíbených lávových kamenů, čokolády, medu, oleje), koupele aromatické, bylinné, jodobromová, mléčná, lymfodrenáže... Dalo by se hodně dlouho pokračovat. Jen si vybrat.
Tip na výlet: Stačí zavítat na lázeňskou kolonádu. V Klimkovicích se pořád něco děje. Tento víkend (už od čtvrtka 8. 11.) tradiční Svatomartinské slavnosti. Pořadatelé vzkazují: „V neděli navíc v 11hodin a 11 minut otevřeme první lahve letošního mladého vína. Samozřejmě se můžete těšit i na nedělní doprovodný program - vinný trh na lázeňské kolonádě a příjezd svatého Martina s družinou, který je očekáván v v 15hodin.“

Kde zjistíte víc: www.sanatoria-klimkovice.cz