Diskutujte: Víte o nějaké další zajímavé akci na tento víkend? Přidejte ji do diskuse pro ostatní.

Česko se hýbe – V sobotu cvičte zadarmo!


Kde: Všude po celé České republice (Této akci za tým kafe.cz tleskáme!)
Kdy: sobota
Unikátní akce otevře v sobotu 22. září zdarma dveře bezmála sedmi desítek fitcenter. Takže konec výmluv a odkládání – sbalte tašku, zavolejte třeba nejlepší kamarádce a vydejte se nejen cvičit, ale také poradit s odborníky, který sport se pro vás nejlépe hodí, jak začít apod.
Podrobné informace a samozřejmě také seznam fitcenter, která jsou k dispozici, najdete na www.ceskosehybe.cz

Tradiční hrnčířské trhy na Kampě


Kde: Kampa, Praha
Kdy: sobota i neděle
Celý víkend budou Kampu okupovat hrnečky, květináče a spousty dalších hrnčířských výrobků. Hrnčířské trhy mívají neopakovatelný půvab a tyhle se pořádají už od první republiky. Připravený je samozřejmě i bohatý kulturní program.
Na více než dvaceti stáncích si určitě vyberete svůj nový hrneček na kafe(cz?) a pak nám ho vyfoťte do naší fotogalerie nebo přidejte na FB. Jsme zvědavé, jestli naše čtenářky víc horují pro puntíky, proužky nebo zvítězí jiný vzor.

IX. Husí slavnosti


Kde: Boskovice
Kdy: sobota i neděle
Bez husích slavností si pozdní léto v Boskovicích už téměř deset let nedovedou představit. My máme trochu potíževVám tuto akci představit a neslintat (s prominutím). Uznejte sami, stačí číst si pozvánku: „Boskovické restaurace budou po celý víkend vedle své obvyklé nabídky podávat jídla z hus, případně kachniček, husí pečínka bude dostupná i přímo na místě konání v Zámeckém skleníku, který se promění v obří restauraci.“
Podle našeho mínění jde přesně o akci, na kterou by se dal vylákat i neochotný partner. Děti vyrazí určitě, když jim řeknete, že kromě dětského programu je připravena spousta atrakcí. Zámecký park obsadí tradiční jarmark. Prohlédnout si samozřejmě můžete v rámci exkurse i zámek.
Podrobnosti naleznete ZDE.

Domácnost paní mlynářky


Kde: Středověký vodní mlýn v Hoslovicích
Kdy: sobota i neděle
Zní to zajímavě a také to zajímavé nepochybně bude. Ve Středověkém vodním mlýně v Hoslovicích se chystá akce věnovaná životu na mlýně, pečení chleba, houstiček, česnekových placek a vdolků na drátě. Můžete se také podívat, jak se předlo na kolovrátku, spřádalo na vřetýnku, pletlo, drátkovalo… připraveny jsou ukázky paličkování, pletení košíků, vrtění másla apod. K ochutnání budou domácí pomazánky. Děti si mohou zkusit prát na valše nebo plnit vonné pytlíčky senem. Chybět nebude ani muzika.