Rozverné Benátky

Italské Benátky jsou bez diskuze jedním z nejromantičtějších míst Evropy. Úzké uličky a romantická zákoutí, gondoliéři plavící se po vodních kanálech, skvostná architektura – kdo by odolal?
Jedinou nevýhodou Benátek během turistické sezony je obrovský počet návštěvníků, což může pobyt poněkud znepříjemnit. A právě proto je ideálním měsícem pro návštěvu říjen! Turisté již dávno odjeli do svých domovů, napjatá atmosféra ve městě opadá a hotely a restaurace výrazně snižují ceny. Cestovatelé se shodují, že říjen je zkrátka měsícem Benátek.

Vznešená Vídeň

Jen kousek za hranicemi naší republiky na vás čeká klenot mezi evropskými městy. Vídeň je plná úchvatných staveb, příjemných podniků, ale také kulturních událostí. Skvělými divadelními představeními počínaje a množstvím muzeí a galerií konče.
Kdo si pospíší, stihne i slavnou vídeňskou muzejní noc. Svou náruč zde návštěvníkům otevře 110 kulturních institucí, mezi nimi například Albertina, Belveder, Umělecko-historické muzeum a mnohá další. Vstup do všech institucí je pro tuto noc zcela zdarma.
I když Vídeň leží jen chvilku cesty od našich hranic, nezapomínejte na to, že se zde neobejdete bez cestovního pojištění, které vám zajistí minimálně bezplatnou lékařskou pomoc!

Je libo trochu exotiky?

Patříte mezi ty, kteří si svou dovolenou schovali až na podzimní měsíce a nyní si chtějí užívat? Žhavým tipem letošního roku je Maroko. Země, kde se snoubí tři odlišné kultury – evropská, africká a blízkovýchodní, ročně nevábí tisíce návštěvníků, ale právě proto je její návštěva jednou z nejzajímavějších vůbec.
A nejen kultura je to, co si vás získá. Fantastické scenérie nabízí i příroda sama. Ať už jsou to bělostné pláže při pobřeží, do závratných výšek se vzpínající pohoří Atlas, nebo nekonečné písečné duny pouště Sahara.
Ačkoliv Maroko bylo dříve francouzskou kolonií, dnes již s Evropou nemá příliš společného. I proto byste měli pamatovat na odpovídající pojištění na cesty, abyste měli jistotu, že se vám dostane adekvátní pomoci v případě jakýchkoli potíží.