Možná jste netušili, že irská whiskey Paddy má velmi bohatou a také lehce pikantní historii: vznikla už v roce 1779, tehdy ještě pod názvem Cork Distilleries Company Old Irish Whiskey. Své jméno zdědila po výborném obchodníkovi této palírny - Paddym Flahertym, který svou milovanou whiskey díky svérázné technice prodeje proslavil v celém Irsku i v zahraničí. Jeho taktika byla prostá – kdo jednou ochutná, stane se zákazníkem, proto cestoval po irských pubech a osobně ji naléval hostům.

Paddy pochází ze stejné palírny jako další známé irské whiskey – Jameson, Powers, Green Spot nebo Red Breast.

Paddy Classic

Jak už je u irských whiskey dobrým zvykem, i Paddy je třikrát destilovaná, vyniká tedy svou výjimečnou jemností. Je míchaná ze tří vysoce kvalitních složek – pot still whiskey, obilné whiskey a sladové whiskey. Její chuť je tedy dokonale harmonická s tóny oříšků, opékaného dřeva a medu. Chutná v čisté podobě, na ledu, ale i v míchaných drincích.

Paddy Devil´s Apple

Unikátní alkoholický nápoj, který je kombinací irské whiskey, nejkvalitnější jablečné šťávy a skořice, což dohromady vytváří jedinečný chuťový zážitek. Ingredience se spolu smíchají, nechají se uležet zhruba jeden až dva dny a poté se stáčejí do lahví. Obsah alkoholu je 35 %.

Paddy Bee Sting

Skvělé spojení jemné irské whiskey a prvotřídního irského medu je opravdovou delikatesou. Překvapí vás tóny vanilky, oříšků a především výrazná, bohatá chuť medu. Obsah alkoholu je 35 %.

Možná máte už teď jasného favorita, možná si ho zvolíte až po ochutnání, je ale jasné, že na vaší příští domácí párty půjdou na dračku všechny tři. Každý z vašich hostů si najde svůj oblíbený drink. A vy budete mít na všechny své přátele mnohem více času – teď už žádné míchání, jen prosté nalévání. Tak na zdraví!

Soutěžit můžete ZDE!