PONDĚLÍ 28. 3. 2011

Mlčení Lorny

Na počátek týdne máme pro vás hned tři tipy, jak strávit tento den. Můžete vypnout televizi a pročítat Kafe.cz a přidat k nějakým našim článkům komentáře, co vás zaujalo a co vám na našem webu chybí, nebo hrát s dětmi hry, trochu poklidit a v klidu si vyprat. Večer můžete televizi zase zapnout a sledovat sociální drama lidí zahnaných do úzkých s morálními a existenčními problémy.

  • Odpočinutá budete, a tak belgickému dramatu Mlčení Lorny, který vysílá ČT 2 ve 22:40, určitě porozumíte.

ÚTERÝ 29. 3. 2011

Evropa dnes: Tátové na mateřské

Emancipace žen postoupila na další úroveň…na mateřské s malými dětmi zůstávají už i muži. Je to jen oběť, nutnost, nebo normální trend, který se nejvíce rozmohl v Evropě, hlavně v Německu? Může takové rozhodnutí muže zabrzdit, nebo jsou na tom lépe než ženy, co se pracovních příležitostí poté týče?

  • Na všechny tyto otázky, včetně obrácení tradičních rolí, najdete odpovědi na ČT 2 ve 13:33 v dokumentu Evropa dnes: Tátové na mateřské.

STŘEDA 30. 3. 2011

AKTA X

Záhady jsou váš denní chléb? Věříte, že mimo naši modrou planetu existují i jiné národy, civilizace nebo existence, než jsme my? A milovali jste seriál Akta X, kde neohrožení agenti pátrali po všech možných i nemožných známkách mimozemských civilizací?

  • Pak se určitě nezapomeňte podívat ve 23:05 na TV Nova a na filmové pokračování nejslavnějšího seriálu 90. let AKTA X. Mulder a Scullyová jsou zase na stopě mimozemšťanům a nyní dokonce i vládnímu spiknutí.

ČTVRTEK 31. 3. 2011

2012 – Mayská proroctví a kruhy v obilí

Chcete se dozvědět, jak že to je s tím neustále zmiňovaným koncem světa? Nebo zjistit, kdo dělá neuvěřitelné kruhy v obilí? Nebo vás jen zajímá, kdo byli ti lidé, kteří přesto, že žili kdysi dávno, oplývali značným věděním? Na všechny tyto otázky hledá odpověď dokument 2012 – Mayská proroctví a kruhy v obilí, který vysílá ČT 2 v 15:00. Mayská civilizace nám z hlubin času teď předává poselství a zkušenosti…a vy můžete tomu všemu přijít na kloub, nebo alespoň na chuť.

PÁTEK 1. 4. 2011

13. komnata Heleny Sukové

Sportovní tajemství života tenistky Heleny Sukové můžete objevit za dveřmi 13. komnaty, kterou vysílá ČT 1 ve 21:00. Věděly jste třeba, že celá její rodina byla vlastně „tenisová“? Matka hrála finále Wimbledonu v roce 1962, bratr patřil mezi nejlepší deblisty světa a otec byl předsedou Českého tenisového svazu. A tak není divu, že se Helena začala od útlého dětství věnovat právě tenisu. Ale to není jediná zajímavost, kterou se můžete dozvědět…Co všechno zažila, co ji trápilo a co jí udělalo radost, zjistíte už tento pátek.

SOBOTA 2. 4. 2011

TýTý 2010

Máte rádi rozdělování cen? A hlasujete? Pak se určitě podívejte, jak jste rozhodli vy i další televizní diváci v televizní anketě TýTý 2010. Přímý přenos z Divadla Na Vinohradech vysílá ČT 1 ve 20:00. Vybírat se budou osobnosti televizí, zpěváci a zpěvačky, herci a herečky, pořad a seriál roku. Slavnostní večer moderuje Karel šíp. Navíc se můžete těšit na další české herce i umělce, kteří se vám pokusí večer zpříjemnit.

Šaman

Charismatický herec a skvělý film? Jde to dohromady? Určitě, a to hlavně, když jde o film Šaman a skvělého Seana Conneryho…A třešničkou na dortu je, že jde o dobrodružný romantický příběh o lásce, odpovědnosti a dramatickém pátrání po vzácném léku.

  • Doktor Robert Campbell v podání Seana žije daleko od civilizace a právě na TV Nova v 15:50 dostane příležitost udělat jeden ze svých největších objevů.

NEDĚLE 3. 4. 2011

3 plus 1 s Miroslavem Donutilem

Chcete se na konci týdne jen bavit? Pak nedělní večer snad už tradičně nemůže být bez Miroslava Donutila a jeho humorného povídkového triptychu 3 plus 1. Tentokrát si představíme povídku Vražda na vsi, kde je hlavním hrdinou Franta alias Frank, vášnivý čtenář detektivek. Ten na vlastní pěst začne vyšetřovat náhlé zmizení souseda…a najednou se snové představy prolínají se skutečností, která nakonec přijde samozvaného detektiva draho.

  • Sledujte na ČT 1 ve 20:00.

Ach, ty ženy!

Kolikrát už jste slyšela muže povzdechnout nad tím, jak jsou ženy zlé a jaké jsou to potvory? Jistojistě již mnohokrát. Jsou ale muži, kterým to dokážeme odpustit a hlavně i tehdy, když zjistíme, že zrovna ta jeho žena opravdu potvorou je. Jedním z takových je i úžasný Colin Firth, jehož zklame životní láska a snoubenka.

  • A proto si povzdechne na TV Prima ve 13:55 Ach, ty ženy. Přesto na ně ale nezanevře...a my budeme moci alespoň na chvíli doufat, že jeho vyvolenou se staneme na hodinku a půl my samy.

Tančím, abych žil

Krásných mužů v neděli nebude dost ani večer. Slušného a charismatického Angličana Colina vystřídá temperamentní Španel Antonio Banderas. A bude svými boky vlnit do rytmu…chcete spolu s ním spálit nějaké kalorie? Přidejte trochu na hlasitosti a zatančete si. Příběh je navíc inspirován skutečným příběhem profesionálního tanečníka Pierra Dulanea, který spolu se studenty vytvořil kompletně nový styl tance.

  • Pokochat se můžete jím i dalšími herci na TV Prima ve 20:00 ve filmu Tančím, abych žil.