Dnešní hektická doba příliš nenahrává tomu se na chvilku během dne zastavit a vědomě vnímat přítomný okamžik, tedy být tzv. mindfull. V podstatě jde o stav mysli, kdy si plně uvědomujeme, co právě v daný moment děláme a proč. Často se stává, že vykonáváme různé činnosti – od práce, po uklízení nebo sport zcela automaticky, aniž bychom tomu plně věnovali svoji pozornost. Přitom podle průzkumů vyšlo najevo, že takto to máme téměř 50 % času. Jednoduše se vůbec nesoustředíme na to, co zrovna děláme. Myšlenky nám utíkají, mnohdy i k negativním tématům, které nás stresují a ve výsledku vedou k naší celkové nespokojenosti.

Pojďme trochu zpomalit a vrátit „všímavost" do našich aktivit. Trend zpomalování životního tempa spolu s udržitelností a návratem k přírodě přišel právě včas, aby nás zachránil od hektického života a stresu. Začíná se objevovat téměř ve všech sférách našeho života, péči o pleť nevyjímaje. Možná přišel ten pravý čas obrátit všímavost i směrem ke své kosmetické rutině a zanést do ní trochu přírody. Přeci jen s přírodními kosmetickými produkty se při honbě za krásnou a zdravě vypadající pletí nemusíme vůbec vzdát funkčnosti, ba naopak můžeme si užít výhod, které mohou přírodní ingredience naší pleti poskytnout.

Společnost Mary Kay přichází na trh s novou produktovou řadou kombinovatelných, multifunkčních přípravků Mary Kay NaturallyTM. Každý z produktů této řady má jedinečné složení z přírodně získaných ingrediencí*, neobsahuje parabeny, syntetické vůně, umělá barviva a sulfáty SLS/SLES. Řada obsahuje Čisticí krém, který odstraňuje nečistoty, zjemňuje a hydratuje pokožku. Pudrový peeling jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky, vyhlazuje, zjemňuje a obnovuje zdravý vzhled pokožky. Peeling lze smíchat s vodou, s Čisticím krémem nebo Výživným olejem a vytvořit tak jemnější exfoliační směs. Lehký Výživný olej dodává pleti živiny a hydratuje ji. Lze jej ale použít i na suchá místa na těle nebo vetřít do konečků vlasů. Praktický Hydratační balzám v tyčince cíleně působí na zlepšení kondice pokožky celého těla: lokty, popraskané rty či nehtová lůžka.

Dopřejte si chvilku pro sebe, zapněte si příjemnou hudbu, zavřete na chvilku oči a nalaďte se na sebe, na své pocity, uvědomte si tady a teď. Zkusme si jeden „všímavý" kosmetický rituál s oblíbeným Výživným olejem z řady Mary Kay NaturallyTM. Olej vezmeme do ruky, nejprve si prohlédneme balení, jak lahvička vypadá, jak na nás působí, z jakého je materiálu. Můžeme na ni zkusit poklepat a zaposlouchat se do zvuku, který lahvička vydává. Potom lahvičku pomalu otevřeme a kapátkem si nakapeme pár kapek do dlaní, olej v dlaních rozetřeme a dlaně přiložíme k obličeji. Zhluboka se nadechneme a vnímáme vůni oleje, ucítíme jemnou vůni vanilky. Možná se nám vybaví vzpomínky na dětství, na vánoční cukroví nebo na první pusu. Potom už olej vmasírujeme do pokožky, začneme na čele a pomalu přes spánky pokračujeme na tváře, nos a bradu. Vdechujeme vůni oleje a vnímáme dotek našich prstů na pokožce, vnímáme jen sami sebe, své pocity a přítomný okamžik.

Jak se cítíte?

Věřím, že i tento malý rituál Vám pomůže naladit se na sebe samu a lépe se zkoncentrovat, zpomalit, uvolnit se. Postupně si jich během dne můžeme vytvořit více a přenést do svých každodenních činností.

Informace k produktové řadě Mary Kay NaturallyTM naleznete na webových stránkách www.marykay.cz nebo kontaktujte nez. kosmetickou poradkyni Mary Kay.

*Celá řada získala

*Celá řada získala certifikaci COSMOS Natural, kterou uděluje nezávislá organizace EcoCert. Udělení této certifikace podléhá přísnému vyhodnocení celého procesu od získávání a zpracování surovin až po výrobu produktů a jejich balení.