NEW YORK TIMES BESTSELLER O TOM, ŽE S PŘÍCHODEM ZRALOSTI ŽIVOT NABÝVÁ NOVÝCH ROZMĚRŮ.

Sedmdesátiletá autorka Mary Pipherová úročí své zkušenosti dcery, sestry, matky, babičky, pečovatelky, klinické psycholožky a kulturní antropoložky a píše pro ženy o ženách v bodě životních proměn. „Když se nám podaří zachovat soudnost, vtip a schopnost zacházet s emocemi, může to být nejradostnější období života. Pokud jsme se na cestu dobře připravily a máme ty správné mapy a průvodce, tahle cesta může mít velký přesah," říká její autorka.

Kniha se čte s podobnou lehkostí jako třeba sbírka anekdot nebo posty na sociální síti, ale přitom se dotýká témat, které ženy po šedesátce řeší: všechny formy ztrát, proměny těla, přijímání podpory a péče, samota, vytváření nebo nevytváření nových vztahů, vztahy s rodinou, přehodnocení a přijetí svého života.

O autorce:

Mary Pipherová (*1947) je kulturní antropoložka a klinická psycholožka, která se zaměřuje na ženy, léčbu traumatu a dopady kultury na duševní zdraví, čímž si vysloužila titul „kulturní terapeutka" své generace. Je autorkou deseti knih, vedle nejnovějšího titulu Ženy plují na sever největší zájem zaznamenal titul Ofélie podruhé. Další její knihy se zabývají hledáním vnitřního klidu, psychologickou praxí, nebo vztahem k planetě Zemi.

Ohlasy

Promyšlená, moudrá a od základů transformující, kniha Ženy plují na sever vypráví příběhy, které nám dodávají naději a pocit, že na cestě nejsme samy. Také nám poskytuje vzory a múzy pro různé nástrahy a radosti, které nás v pozdějších obdobích života čekají. Je to skutečně jedinečná kniha, na jakou jsem dlouho čekala."

– Julia Alvarezová, autorka knih How the García Girls Lost Their Accents a In the Time of Butterflies

Tuhle knihu miluju. Nezůstaňte u jednoho přečtení. Já si ji nechávám připravenou po ruce, abych měla vždy na dosah dávku věcné moudrosti, humoru a citu pro to důležité. Mary Pipherová mě nikdy nezklame."

– Joanna Macyová, autorka knihy Aktivní Naděje (česky vychází v říjnu 2020)